Dobrý deň.
Chcem sa opýtať keďže som na pnke( zamestnaná) a vydávala som sa cez pnku, chcem sa opýtať aké papiere mám poslať zamestnávateľovi, vraj sobášny list a prefoteny občiansky, lenže my sme žiadne sobášne listy nedostali.
Ďakujem za odpoved
@nika12323 sobasny list by ti mali vydat na prilusnej matrike do 7 dni, ten potom prefotit a poslat zamestnavatelovi (ty aj manzel) a obciansky prefoteny ale to az ked ho budes mat, aby mohol zamestnavatel nahlasit zmenu na socialku. Vsetky ostatne zmeny (zdravotka, banky, operator...) si potom s novym OP nahlasujes sama
Sobášny list vyda matrika kde ste si podávali žiadosť o uzavretie manželstva
@nika12323 sobášny list ešte dostaneš mala by si sa dostaviť poňho na matriku kde ste sa brali a dávaj pozor či si sa vydávala cez vychádzky ale nie by som si rozmyslela nahlasovať zamestnávateľovy nové údaje.
@sebastian2009 zamestnavatel tie nove udaje potrebuje a tak ci tak sa ich raz dozvie... tiez som sa vydavala cez pn ale vopred som sa dohadovala na socialke na podmienkach za akych sa mozem vydavat aby som nemusela pn prerusovat. Vsetko sa da.
presne tak ako baby pisu, pre sobasny list si musis ist sama a nasledne ho poslat zamestnavatelovi a obciansky bude chciet asi az potom, ked budes mat novy a na nom nove udaje
sobasny list si treba ist vyzdvihnut na matriku, ten sa nedava hned pri sobasi, teda ak ste tam vypisovali ziadost, co predpokladam, ze ano 🙂 s tym si vlastne pojdes aj obciansky vymenit a ked budes mat hotovy obciansky tak aj ten bude asi potrebovat aspon prefotit alebo si len zapisat z neho nove udaje 🙂
Ďakujem za odpovede 🙂
Ak ste mali cikrevny sobas, tak ste boli vypisovat ziadost o uzavretie manzelstva na matrike, tak je potrebne ist na tu matriku po sobasny list. Ak civilny, tak ta matrika vam vyda sobasny list.