Ahojte. V Júli som skončila 1.stupeň VŠ a zároveň som aj otehotnela (termín mám 31.3). Nemocenské poistenie mi skončilo 5.9 ale od dnes mi znova nabehne. Zatiaľ mám odrobených 94/270 dní. Chcem sa Vás spýtať, keď ma zamestnajú na dohodu o vykonaní pracovnej činnosti aké odvody musia za mňa platiť aby mi vyšla materská aspoň 500€. Ďakujem za rady 😊
@tatianisko nie som si ista, či ti vznikne takto nárok, lebo 270 dni by si mala splniť 6 týždňov pred TP, čo je do nejakeho 15.2.?? Asi si budeš musieť poriešiť aj nejakú dohodu pomimo
@lula313 Hlavnou podmienkou naroku na MD je mat aspon 270dni NP pred porodom nie pred nástupom na MD.
@tatianisko No mas to LTT. Poisti si to este nejakou dohodou na par Eur a aspon mesiac-dva a ta musí skončiť pred nástupom na MD.
Co sa tyka nakladov pri MD aspon 500Eur:
HM: 700Eur
Tvoje odvody:93.80
Dan:52.85
Odvody zamestnávateľa:246.40
@evittam k čomu mi tá dohota pomôže ? Ako sa tie dni rátaju z tej dohody ? Nechápem tomu 🤨Momentálne som zamestnaná na TPP .
@tatianisko No k tomu aby si mala potrebné dni. Príklad mas z TPP 200dni, zároveň dohodu na pravidelný príjem ktora musí skoncit pred nástupom na MD na 70dni -mas 270dni.
Dobrý deň mala by som otázku začala som pracovať v septembri 2018 od januára 2019 mám nového zamestnávateľa od mája som pn pracovný pomer trvá ďalej vznikne mi nárok na materské?ďakujem krásne s pozdravom Fialková
@lucinka3289 Ano
Kukni tu https://www.podnikajte.sk/vypocet-cistej-mzdy?i...