Aké doklady potrebujem na vybavenie materskej dovolenky?

luciasveckova
26. nov 2012

ahojte.viete poradit ake presne doklady potrebujem na vybavenie materskej dovolenky?

xlucia
26. nov 2012

no v prvom rade matersku knizku s predpokladanym datumom porodu a ostatne podla toho ci si zametnana alebo szco alebo .....

liz_lemon
26. nov 2012

potrebujes len jeden papier, ktory ti da gynekolog,a ten sa odovzdava do socialnej poistovne, ak si zamestnana, tak ho das zamestnavatelovi, a ten ho odovzdava

moon1979
26. nov 2012

@luciasveckova

6tt max 8tt v prípade zdravotných problémov ti tvoj gynekolog vypíše potvrdenie, ktoré odovzdáš do sociálnej poisťovne ... ak si zamestnaná, tak zamestnávateľovi, ten ho odovzdá za teba, ak si si platila navyše aj DNP tak potrebuješ tieto potvrdenia dve ... jedno odovzdáš do SP, jedno zamestnávateľovi ...
ak nesplnaš nárok na priznanie materského, po odovzdaní tohto potvrdenia to SP posúdi a vydá ti rozhodnutie, v ktorom ti zamietne nárok a s týmto rozhodnutím pôjdeš na UPSVaR a požiadaš si o rodičovský príspevok 🙂

mowinka1
26. nov 2012

na začiatku materskej príde zo sociálky nejaké vyjadrenie? nejaký podobný papier ako pri PN napr.?

lenuska385
23. feb 2016

A ked dostanem ten papier od gynekologa davam tam podpis a datum. A ten datum ma byt odkedy nastupujem na matersku alebo kedy som ten papier podpisovala?

sisal161
13. aug 2019

Čaute potrebujem poradiť 🙏🙏🙏🙏🙏

Manžel si začal vybavovať materskú, je szco ja som požiadala o odňatie rodičov. Príspevku co mi už aj prišlo, že mi ho stopli. Avšak dnes mi pani na sociálne dosť arogantne splechla do tváre že muž musí byť doma s malou a ze nesmie vycestovať za pracov, že sa musí plne starať o dieťa. Viete mi prosím poradiť?

Pokiaľ ja mam dobre info je na to zákon, že môže muž byť szco a normálne pracovať a aj brat materské

Dakujem za odpoveď