Ahojte,
prosim vas ake bude rozhodujuce obdobie pre vypocet materskej na kt. nastupujem 6.12.2019. Od 15.5.2019 som na PN. Posledne zamestnanie trvalo od 1.10.2018 do 31.9.2019,teraz som v ochrannej lehote. Predtymto som bola este zamestnana od 3.10.2017 do 31.9. 2018. Vobec neviem z akého obdobia sa bude v mojej situácii vypočítavať výška materského.
@evittam Ahoj, citala som uz na viacerych diskusiach tvoje odpovede a chcela by som ta poprosit aj o radu pre mna. Aktualne som v 7tt, szco (vychadza mi minimalne materske) a uvazujeme, co vymysliet dalej, aby sme si zlepsili situaciu. Uvazovala som nad dobrovolnym poistenim tych 26t (s pozastavenim zivnosti), ale realita je taka, ze ak by som zacala platit od 1.1.2020, tak 26t je akurat do 28.6., no mne vychadza nastup na matersku 24.6. Vychadzam z toho, ze tento rok to uz nema zmysel zacat platit, lebo tym padom by rozhodujuce obdobie pripadlo tak ci tak na obdobie min.soc.odvodov z podnikania (ak chapem celu problematiku spravne). Zvazovali sme ze moznost je aj poziadat o materske 29.6., ak sa to vobec da s oneskorenim a prisli by sme tak o tych cca4-5 dni materskej. Prosim porad, vidis tam aj nejaku inu moznost? Dakujem velmi velmi!
Malo by to byť posledné celé zamestnanie.