Źienky kolko je teraz tzv.porodne ??...mam 30 r, do teraz som pracovala, a cakam svoje prve babatko??....tiez su este nejake prispevky???dakujem za vsetky rady,,,pekny den🙂 🙂 🙂 🙂
@hokejka111 Príspevok na jedno dieťa je 151,37 eur a príplatok k príspevku po dožití 28 dní je 679,49 eur.
platia tie cisla aj ked predtym nebola mamina zamestnana?
do kedy to treba vybavit? je tam limit?
ahojte...baby ja som niekde čitala že ak mi dá zamestnavatel neaky príspevok pri narodeni dietata tak na tie peniašky od štatu nemam narok...je to pravda alebo nie???či mam radšej povedat v praci nech mi nič nedavaju??,a zda sa mi že to bude platit až od 1.6...2013....a teraz neviem...hmmmmm... 🙄
A KOLKO JE NA DRUHE DIETA? 🙂
ja myslím, že príplatok- príspevok od zamestnávateľa, nemá nič spoločné s príspevkom od štátu..tak ak Ti zamestnávateľ niečo zaplatí, je to asi v jeho záujme..štát prispieva podľa zákona rodine na narodenie 3 detí ..opravte ma ak nie som v obraze
Baby neviete povedat kolko je porodne po narodeni dietata?a kedy sa odnasa ziadost a kde?a odnadam sama ja ci manzel dakujem za odpovede
dostanem príspevok aj ked porodím v Rakusku
@matuliiiiiiiik Na stránkach UPSVaR nájdeš tlačivá-tlačivá výpišeš, časť ti potvrdí gynekológ, že si chodila na pravidelné prehliadky, ďalšiu pediater, že dieťa sa dožilo 28 dní a má zdravotnú starostlivosť, ktoré potrebuješ - dieťa sa musí dožiť 28.dní a potom podávaš žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa a o rodinné prídavky, ak nemáš nárok na materskú tak aj o rodičovský príspevok. Žiada väčšinou matka. Príspevok pri narodení dieťaťa je 826,86 Eur.
@martuska00 najmä musíš splniť podmienku bydliska na slovensku - pozor nie je to totožné s trvalým pobytom
@hokejka111 ak mas na mysli ten jednorazovy prispevok k narodeniu dietata, tak ten je okolo 600€ + priplatok k prispevku okolo 200€, spolu dostanes nieco vyse 800€ 🙂 presne si nepamatam 😝