Dobrý den, neviem presne, aký mám vymeriavací základ, viem len, že mzdu mám minimálnu, aká bude výška materskej, vie mi niekto poradiť?
Ak sa dobre pamätám, tak materské je 55% z vymeriavacieho základu (teda v podstate hrubej mzdy). Ak je výška materskej nižšia, ako rodičovský príspevok, tak sa dopláca rozdiel. Teda minimálne materské je vo výške rodičovského príspevku - 190€.
materské je už 60% z vymeravacieho zakladu ciže z hrubej mzdy
ja som si platila odvody z minimalnej mzdy, matersku som ale dostavala este v r. 2009 a bolo to mizernych 150 € na mesiac 😝 potom som ale zistila, ze urad prace doplaca do vysky rodicovskeho prispevku (ako aj jaduska uz pisala), mne este doplatil k tomu zvysenemu rodicovskemu prispevku (ten je uz teraz jednotny), ale len jeden ci dva mesiace, lebo som to neskoro zistila 😅
Ahojte, dávam vám do pozornosti články o materskej a rodičovskej dovolenke, v ktorých je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V prvom z nich je samostatná kapitola venovaná materskému a jeho výpočtu.
Tu sú linky na vyššie spomenuté články:
60 percent z hrubého platu ... pri akomkoľvek plate je to tak...