Aká je lehota na vyjadrenie sa úradu k žiadosti?

danasek
10. nov 2013

Ahojte, prosím Vás nevie mi niekto povedať /napísať/ aká je lehota na vyjadrenie sa úradu práce, keď som 2. 10. 2013 podala žiadosť o poberanie rodičovského príspevku na dieťa do 6 rokov pre nepriazniný zdravotný stav. Dodnes mi ešte neprišlo žiadne vyjadrenie. Ďakujem za odpoveď

havana_frost
10. nov 2013

Na konanie sa vztahuje spravny poriadok, takze vseobecne spravne lehoty: v jednoduchych pripadoch ak je mozne rozhodnut na zaklade predlozenych dokladov - bezodkladne, inak do 30 dni, vo zvlast zlozitych pripadoch do 60 dni.

m_ij_ka
10. nov 2013

väčšinou je lehota 30dní, ak si náhodou zabudla niečo zdokladovať a vyzvali ťa tak sa lehota môže predlžiť na 60 dní. Kľudne sa môže aj stať , že rozhodnutie môže byť vystavené aj na 30ty deň čo by vychádzalo na 2.11. a kým ti to poštou príde. Možno je to na ceste, skús ešte počkať

melanche
15. nov 2013

ja cakam uz 6.tyzden a stale nic. ale tetka na urade mi hovorila ze maju na to 60 dni.

miruska29
25. nov 2013

Ja som si podala ziadost este 24.septembra a dodnes mi nic neprislo, dnes tam skusim zavolat, ze kde to viazne, uz je to vyse 2 mesiace