Aká bude výška rodinných prídavkov v roku 2025?

11. okt 2024

Ahojte prosím vás aká bude suma v roku 2025 na rodinné prídavky? Zostava aspoň toto, či aj tam niečo zoberú? Ďakujem

bublinka1426
11. okt 2024

to vazne sa pytas? 🙂
mam chut ti odpisat, ze podla vahy 🙂

patka06
11. okt 2024

@bublinka1426 Matky alebo dieťaťa ?😂

autor
11. okt 2024

@bublinka1426 vážne sa pýtam, však daňový skrátili tak sa pýtam či aj toto zoberú, normálna otázka

domka222
11. okt 2024

@patka06 podľa váhy celej rodiny,keďže sú to rodinné 😀

mapa
11. okt 2024

Vynikajuco sa bude zit rodinam s detmi a chudak ti dochodcovia... Mozme byt "hrdi" na tuto socialnu vladu, takuto prorodinnu politiku nam urcite zavidia aj v skandinavii...

ZDROJ: Danove a odvodove tipy Jozefa Mihala

Ak má živiteľ rodiny hrubú mzdu 3632 eur, stráca od roku 2025 nárok na daňový bonus na deti.
Má vraj vysokú mzdu, nárok na daňový bonus je nula.
To môže byť prípad rodiny, kde pracuje otec - možno má dve zamestnania - a matka nepracuje, stará sa o rodinu.
Z hrubej mzdy 3632 eur zostane rodine v čistom 2637 eur mesačne.
Ak ide o rodinu s dvoma deťmi, je to v čistom 660 eur na osobu.
Ak s troma deťmi, je to ešte menej. Nehovoriac už o rodine so štyrmi deťmi atď.
...
Priemerný starobný dôchodok, vyplácaný dôchodcom Sociálnou poisťovňou, je aktuálne 680 eur mesačne.
"Priemerný" dôchodca tak dostane viac, ako má na jednu osobu "BOHATÁ" rodina, ktorá NEMÁ NÁROK na daňový bonus ...
...
Ahááá ...
... zabudol by som, že rodičia dostanú na dieťa (aj keď sú bohatí) prídavky, na dve deti spolu 120 eur mesačne.
Dobre, v takejto rodine je priemerný čistý príjem na osobu až 690 eur.
Ale - zabudol by som aj na to, že každý dôchodca dostane v decembri 13. dôchodok 606 eur. Ak ho rozpočítame na 12 častí, je to ďalších 50 eur na mesiac.
Slovenský dôchodca tak dostane v priemere na mesiac 730 eur.
A to je naozaj viac, ako má na jedného člena domácnosti "bohatá" slovenská rodina s deťmi.
Asi tak vyzerá sociálna politika na Slovensku v podaní vlády Roberta Fica.

petamich
11. okt 2024

rodinne pridavky zostavaju buduci rok v nezmenenej vyske (to by bol velmi nepopularny krok, ak by ho zrusili)

bublinka1426
11. okt 2024

no to uz si asi netrufli.
a nepoznam stat co by znizoval davky, skor mam pocit ze vsade maju davky stupajucu tendenciu, to len u nas to vsetko dako klesa.

autor
11. okt 2024

@mapa celé zle ale ľudia si zvolili ... Som zvedavá že či by ho aj dnes volili všetci čo predtým

bublinka1426
11. okt 2024

@patka06 jaj :D nuz..radsej tej maminy

autor
11. okt 2024

@petamich uvidíme ako bude 2026 či aj toto neponížia

autor
11. okt 2024

@bublinka1426 však práve u nás zrazu všetko dole... A to sme ešte s mužom chceli tretie dieťa, no za týchto okolností nehrozí. Všetko ide hore a dávky dole... A chudáci aj dôchodcovia ...

maialeo
11. okt 2024

@mapa pri prijme 3632€ by mi za rodinne pridavky bolo aj trapne...

maialeo
11. okt 2024

Vobec nejde o to, koho si ludia zvolili. Furt je to v tych paliciach zakorenene. Vsetky vlady doteraz len zadlzovali... a jednoducho asi uz staci... a ide sa to splacat. Co je na tom take nepochopitelne?

mapa
11. okt 2024

@maialeo si to aj citala, ci len tak obhajujes neobhajitelne?

maialeo
11. okt 2024

@mapa vidim realitu a sledujem to dost poctivo uz roky. A ty?

mapa
11. okt 2024

@maialeo ved to, ze ja sledujem ekonomicke ukazovetele a vyvoj krajiny a sme v poriadnom bahne. tato ficotova konsolidacia je jedna katastrofa- nepomoze ekonomike, len este viac znizi zivotnu uroven vacsiny obyvatelstva... zjavne zle sledujes, ked si myslis, ze zrazu to ozobracenie strednej vrstvy prerusi zadlzovanie svk.

petamich
11. okt 2024

@maialeo hlavne, ze ty sama veris tomu, ze vidis realitu 🙂 cely tento konsolidacny balicek je nezmysel a opat raz na to doplatia len bezni ludia - kde presne myslis, ze firmy a banky vezmu prostriedky na dan z transakcii, ak si si odpovedala, ze tym, ze nezvysia zamestnancom mzdy, ze zvysia poplatky odpovedala si si spravne, rovnako ako zvysena DPH a pod. - takze komu toto pomoze? Ak by chceli zaviest zmysluplne opatrenia mali sa radsej pozriet na nezmyselne socialne davky, pripadne klucky vdaka, ktorym ziska najvyssiu podporu ten co na nu nema narok atd. ale to uz by sa asi niekto musel poradit s odbornikmi a zamysliet sa aj viac ako kde ziskat dalsie peniaze na kradnutie

vodana
11. okt 2024

@maialeo Konečne sa ide splácať? Ale kdeže... táto vláda ešte ten deficit zvýšila, za ten rok toho postíhali, veď my zaplatíme, stačí povedať, že to všetko tí zlí za 3,5 roka urobili. Žasnem ako im tento blábol u ich voličov stále prechádza. Krásna konsolidácia, fakt - najskôr si zdvihnú platy tak, aby ani náhodou z toho neplatili aspoň odvody, Pellemu sa na kampaň prispeje, povymýšľajú miesta pre svojich ľudí, na zbytočné ministerstvo s predraženým nájmom tiež bolo, Šimkovičová si za štátne pobudne u dcéry na Floride a páni ministri zase na futbale v Nemecku, oslavy veľkolepé neboli problém a po roku sa zobudili, že veď vlastne kasa je prázdna, či ako to je?

mimuska328
11. okt 2024

@vodana treba sa pozrieť aj na to co vsetko vymyslel matovic keď bol pri moci počas kovidu.. načo boli tie jeho nezmyselne lotérie a podobne chujoviny? To bolo vsetko v poriadku? Áno znížili tento daňový bonus ale ved to bolo schválené do konca tohto roka ešte za matoviča.. a ze dôchodci sa majú zle? Keby sa majú naozaj tak zle ako každý hovorí tak nestepuju už ráno o 6 v deň akcii pred obchodom. Skôr je smutne ze my sa nedozijeme ani dôchodku lebo nedostaneme už žiadne peniaze a nie nevolila som Fica keď si chceš rypnut

vodana
11. okt 2024

@mimuska328 Rýpeš akurát ty, ja som zase nikdy nevolila Matoviča. Ani som nemala v pláne sa ťa pýtať na tvoju voľbu, veď načo? Ja píšem o tom čo sa deje teraz, veď robia 100x horšie veci, ako vláda predtým. A nie, veľa vecí za Matoviča určite v poriadku nebolo, ale to akože týmto budeme ospravedlňovať týchto nímandov? Fakt? Inak sa mi veľmi páči ako sa podáva to zvýšenie DB Matovičom... On je vlastne zlý, že ho vôbec zvýšil... 🙂 🙂 Inak na dlhšie obdobie by im to v tej dobe neschválili, brali sa na to peniaze samosprávam, preto tá obmedzená platnosť...

vodana
11. okt 2024

@mimuska328 Ani dôchodcov som ja nespomínala, chodím do práce, takže neviem, či stepujú...A možno aj áno, práve kvôli tým akciovým cenám 🙂

moonlight1210
11. okt 2024

@maialeo stale dookola si opakuj, ze akakolvek financna zataz (dane, poplatky, odvody,…), ktora sa pripravuje a je nadherne zaobalena do darcekoveho papiera “len podnikatelom, len bankam, len firmam, len zamestnavatelom,… nie obcanom”, je vlastne dana obcanom.
Mozu ten “kozmeticky krok” preskocit a uvalit to rovno na obcana. Lebo na nom to vzdy skonci, ako na koncovom odberatelovi akehokolvek tovaru, produktov, ci sluzieb.
V tomto je uplne jedno, ktora vlada takto obali dalsie a dalsie svoje vybery viac a viac penazi od obyvatelstva.
Vzdy to konci na obcanovi.

Ale ono to tak krajsie znie, ze si clovek moze utriet pot (hned ako sa orosil strachom, co sa zas ide platit naviac), ze chvalabohu, mna sa to netyka.
Ibaze tyka.

Jedine, co je dalsie dolezite je to, ako sa tie peniaze vratia do obehu. Cez vybudovanie niecoho napriklad.
U tejto vlady mame uz coskoro 14 rocne skusenosti, ze minimalne polovica zmizne. A dalsia tretina z toho zvysku sa rozda na nepotrebne projekty.

@mimuska328 “Áno znížili tento daňový bonus ale ved to bolo schválené do konca tohto roka ešte za matoviča.. ”
A ze zrovna toto od toho zleho Matovica, na ktoreho vsetko valaju, dodrzali. Ked to mohli zmenit. Hmmm.

maialeo
11. okt 2024

@moonlight1210 treba sa pozriet na zadlzenie statu... a ci sa nieco po ceste ukradne je mi uz ako obcanovi jedno. Daaavno som rezignovala a uz si len zijem svoje.

vodana
11. okt 2024
maialeo
11. okt 2024

@mapa a ako by si to riesila? Je principialne normalne, ze ked je dlh, zacne sa splacat.

maialeo
11. okt 2024

@vodana no fajne... takze sa to ide splacat.

vodana
11. okt 2024

@maialeo Tak určiteee 🙂 🙂 🙂 Napríklad takto: Vláda v Modre tento týždeň schválila uznesenie s prekvapivými sumami v súvislosti s miestom postrelenia Ľudovíta Štúra a chodníkom na cintoríne k pomníku tohto dejateľa. Robert Fico odkázal, že ide o pisársku chybu. Na mieste postrelenia sa Tomáš Taraba vlani rozhorčoval nad kopou hnoja a chýbajúcou zástavou. Poslanec za SaS Alojz Hlina kritizoval uznesenie vlády, podľa ktorého len na štúdie a projektové dokumentácie k obnove chodníka na cintoríne a miesta postrelenia Ľudovíta Štúra v Modre má ísť až 292-tisíc eur.

hiro
11. okt 2024

@maialeo Nejde sa nic splacat. Fico si tento rok pozical 10 miliard a to rok este neskoncil, od ludi chce 2,7 miliardy a deficit vyrobil vyssi ako Matovic. Takze zadlzujeme sa este rychlejsie.
Ten konsolidacny balik nespravil pre to ze by chcel nieco splacat - znizovat zadlzenie. On ho predstavil pre to aby nadalej dostaval miliardy z EU a mohol si este viac pozicat na trhoch. Keby ho nepredstavil tak mu uz nepozicaju viac.

lin_a
11. okt 2024

@maialeo prosim ta, pre tvoje vlastne dobro, zacni sledovat na fb stranku Data bez patosu...tam budes mat cisla cierne na bielom. Lebo zjavne nemas ani paru, kolko a ako rychlo sa stat zadlzuje, a ze sice ide splacat dlh, ale na tu splatku si poziciava s este vacsim urokom 🙄