Ahojte chcela by som sa spýtať, že koľko dostanem materské ak som nastúpila do práce a v skušobnej dobe som odišla na PN čiže ukončili pomer ale ja ešte stále ťahám PN a v Januári ma predpísali na rizikové. Ďakujem za odpovede 🙂
a mas min. 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne 2 roky? ak nie, tak narok na materske mat nebudes, a po narodeni dietata budes dostavat rodicovsky prispevok 203,20 E
inak pridavky a materske su dve uplne odlisne veci
Dostane 300 euro
@violetta17 a ako si prisla na tuto sumu? :D
Tak asi skusenostti nee
@violetta17 :to je super ze sa vzdy niekto kto dobre poradi...
@libka1 Co??
@violetta17 paradajka 😀
@libka1 Paprika je lepsiaa
@liz_lemon Nevieš kto by mi vedel v tomto nejak odborne pomôcť a vysvetliť to? Zo siahodlhých textov na internete tomu moc nerozumiem. Nevieš ako to je s materskou, resp. rodičovským príspevkom keď som študent na vysokej škole (denné), ale zároveň aj brigádnik?? Keď niekde brigádujem mám právo na vyšší príspevok ako iba obyčajný študent?
Ak brigadujes a platis odvody, tak plati to co bolo napisane... min.270 odpracovanych dni... a poradia Ti v Soc.poistovni...
@eliz95 Byť mnou tak Ti nedám nič, nepracovala si riadne a chceš niečo od štátu dostávať? Ak splňaš dané podmienky dostaneš 203,20E
@niki101988 ja som sa nepýtala nato, čo by si spravila ty 😉 Čo mám mať odpracované ak som v Septembri doštudovala a nato som otehotnela? Brigády mám ale nie TPP.
ahojte baby chcela by som od vas radu odhladom vysky rodicovskeho prispevku :som zamestnana na TTP uz priblizne rok a 8 mesiacov neviem ci mam narok iba na 230e alebo mi to vypocitaju podla môjho hrubého platu a z toho 65%tak som to niekde citala len si niesom ista?ak ano kolko mesiacov sa dostava tych 65%
300 eur nech nezerem😊