Ahojte. V tomto mám vážne chaos ☹ a chcela by som sa spýtať hlavne živnostníčok ohľadne materského. Od 21.3.2011 som nastúpila na MD. Som SZČO a okrem povinného platenia, vyplývajúceho zo zákona pre živnostníkov som bola i DNPO min. 270 dní a teda mi vyšla max. výška materského. MD mi končí 13.11.2011, živnosť som si pozastavila, takže po materskom budem poberať RP. DNP som si pozastavila tiež. Moja otázka znie: Ak by som ostala opäť tehotná a budem chcieť nastúpiť povedzme po roku na druhú MD a budem chcieť opäť poberať max. materské, musím si znova platiť DNP min. 270 dní pred nástupom na už spomínanú druhú MD? Čiastka sa ráta opäť z môjho VZ,ktorý mi bol vyrátaný ešte pred nástupom na prvú MD? Za pomoc vopred ďakujem 🙂
Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V prvom z nich je samostatná kapitola venovaná materskému.
Tu sú linky na vyššie spomenuté články:
ak ti to vyjde zase tych 270 dni, tak sa ti bude ratat aj to, z coho sa ti ratalo teraz
inak zivnost vobec nemusis pozastavovat, mozes kludne pracovat, narok na RP budes mat