Aká bude moja materská?

zuzka_puska
17. nov 2013

ahojte,potrebujem trošku poradiť 🙂 9.11 som mala nastup na matersku....lekar mi vypisal ziadost- a to som dala zamestnavatelovi. Moja mzda v hrubom bola 320 eur(polovicny uväzok) chcela by som vediet, do kolkych dni by mi socialna poistovna mala dat vediet, kolko eur na den mi schvalili, a kedy tie peniaze zacnem aj realne dostavat? dufam, ze nebudem cakat nejako velmi dlho ☹ dakujem

zuzka_puska
autor
17. nov 2013

@zuzka_puska ak je tu teda niekto, kto sa v tomto vyzna- nejaka pani ktora pracuje na socialke, alebo sa jednoducho vyzna, tak prosim o radu 🙂

povuma
17. nov 2013

@zuzka_puska maju na to 60 dní, ale hruba 2-3 týždne to potrvá, kým ti príde to vyjadrenie a prvú materskú dostaneš v decembri 😉 cca v polke mesiaca

zuzka_puska
autor
17. nov 2013

@povuma dakujem pekne 🙂 tak som teda zvedava na to...lebo marodku som 2 mesiace nedostala, potom mi naraz poslali vsetko za 2 mesiace...takze som zvedava ako to bude s materskou, ci sa jej dockam 🙂 dakujem este raz

povuma
17. nov 2013

@zuzka_puska záleží aj od pobočky socialnej poistovne, ako promptne to vybavia tety uradníčky...ale vela ženám sa stalo, že im nabehla materská skor, ako mali to vyjadrenie.... 😉 😉

zuzka_puska
autor
17. nov 2013

@povuma ja som tam musela asi 5x zavolat, aby mi vobec poslali peniaze z marodky 🙂 pobocka v BA na zahradnickej sidlia tusim... po 5 zavolani mi uz peniaze poslali, ale 2 mesiace som bola bez eura. takze sa velmi bojim ako dopadne moja materska ☹

havana_frost
17. nov 2013

@zuzka_puska Ja mám rozhodnutie z tej istej pobočky, Záhradnícka, materská mi začala dva dni pred tvojou a rozhodnutie som dostala teraz v piatok. Vyplatený bude až v decembri.

zuzka_puska
autor
17. nov 2013

@havana_frost ono asi zalezi aj na zamestnavatelovi ze? kedy to on tam doruci.aspon ja mam z toho taky pocit, ze pokial to zamestnavatel nedoruci na socialku,tak oni chudaci tam nezmozu nic....a kedze pracujem v Lidli-a lidl ma stale cas, vsak zamestnancom peniaze netreba 🙂

masinka
17. nov 2013

@zuzka_puska tiez spadam pod Zahradnicku, ja som uz mala 2 tyzdnove babo /narodene v termine / ked mi nabehli peniazky a vyjadrenie som dostala par dni potom 😖 ale to bolo pred 2 rokmi, mozn sa odvtedy polepsili

zuzka_puska
autor
17. nov 2013

@masinka neviem ci sa polepsili, mam pocit ze ani nie 🙂 ja som bola od 9.9 na PN....a peniaze som dostala 13.11 na ucet, aj to som tam musela vkuse vyvolavat a surit ich,ze tie peniaze uz naozaj chcem. az potom poslali,s horkou biedou....no necham sa asi len prekvapit, ako to dopadne s materskou

havana_frost
17. nov 2013

@zuzka_puska Určite závisí, kedy to zamestnávateľ odošle. Naša mzdárka je v tomto ozaj blesk, takže u nej to isto nestálo. To aj pobočka má na starosti vyplácanie? Myslela som, že to sa nejako centrálne spracúva a posiela...

miku1
17. nov 2013

@zuzka_puska Prvú materskú dostaneš v decembri. Rozhodnutie zvykne sociálka poslať do 1 mesiaca.