Ahojte baby, dávam deti do jasiel a idem pracovať. Najskôr mi bolo povedané ze rodicak budem dostávať naďalej pokiaľ nebudú mať deti 3 roky aj keď budem pracovať. Teraz som sa dozvedela ze rodicak mi zoberú a namiesto toho mi dajú príspevok na jasle tých 280€. Mate s tým niekto skúsenosť? A je pravda ze ak začnem pracovať aj zdravotnú si budem musieť platiť sama?. Ďakujem za odpovede 😊
bud to alebo to je to na tebe, ale v tom prípade sa oplatí skôr ten príspevok na jasle kedže je vyšší....
@klarissa25 Od 1.1.az tak vyssi nebude a uz vobec nie ak mala narok na MD.
@evittam jasne v tom prípade áno. Závisí aj ako dlho ma ešte nárok na rodičak...
@marcela654 Nikto ti nic nevezme-ako píše
@ciusinka
@klarissa25 No je to fuk ak ma nárok na 370Eur.
@marcela654 Nie je pravda, ze ti rodicak "zoberu" a budes dostavat ten prispevok na jasle, ty si mozes vybrat bud jedno alebo druhe, a to budes dostavat do 3 rokov veku dietata..Priklad ak za jasle budes platit 350 eur, tak sa ti viac oplati ten prispevok na starostlivost o dieta vo vyske 280 eur..Ak by si za jasle platila 200 eur, oplati sa ti viac rodicak, co je nejakych 220 eur, pretoze ten prispevok na starostlivost o dieta budes dostavat len do vysky nakladov, co budes platit za jasle (takze nie, ze za jasle budes davat 200 eur a oni ti preplatia 280 - preto sa viac potom oplati rodicak)..Kazdopadne nic ti automaticky nevezmu, ak sa rozhodnes, ze chces ten prispevok 280 eur, tak musis poziadat o odnatie rodicaku a podat ziadost o ten druhy prispevok (je k tomu viac priloh, napr. zmluva s jaslami atd). A s tou zdravotnou si nie som uplne ista, ale ak ides pracovat na trvaly pracovny pomer, tak pokial viem, odvody za teba bude platit zamestnavatel..