Dobry vecer chcem sa opytat planujeme si adoptovat dieta a mame poziadavky od 0-5rokov keby nam nasli dieta ktore bude mat viac ako 4 roky naco by som mala narok asi na matersku by som ho nemala a rodicovsky prispevok neviem v jakej sume je ked pracujem
@kacena4 a rodicovsky je v akej sume a to nemusim brat vypoved ked pojdem na rodicovsky aby si dieta zvyklo
@gabriela198 výpoveď dať nemusíš, ale bolo by dobré byť doma. Myslím, že rodičovskú dovolenku je zamestnávateľ povinný rešpektovať. Žiaľ rodičák myslím dostaneš nižší, 270€, lebo si naň nepriberala materskú.
no neviem ako je to teraz s rodicakom ale na vyssi ma zena narok ked pracuje t.j. mozno by si mohla splnit aj tuto podmienku - neviem len uvazujem
@gabriela198 odporúčam kontaktovať Návrat, nám veľmi pomáhajú so všetkým, aj takéto veci vám iste poradia
@gabriela198 odporúča sa byť s dieťaťom doma veď je to veľká zmena nová rodina, škôlka...nemusíš dávať výpoveď ved normálne máš nárok byť doma ako so svojím dieťaťom...
@gabriela198 ale máš veľkú šancu, že dostaneš skôr menšie ako väčšie dieta
@gabriela198 ak to este plati tak pred par rokmi bolo ze do 3r materska a do 6r rodicovsky prispevok