Ahojte, potrebujem poradiť. Momentálne si “naháňam” dni na tých 270 dní nemocenského poistenia, aby som dostala materskú. Termín pôrodu mám 4.10 a 23.8 by som mala ísť na materskú. Tých 270 dní sa mi bude počítať do dňa pôrodu alebo do nástupu na materskú? Vychádza mi to dosť na tesno a neviem, či mám počítať aj s dňami po 23.8, ešte stále bude za mňa platiť odovody zamestnávateľ? Ďakujem za každú radu
do porodu. ak bude dosiahnutych 270 dni uz v case nastupu na matersku, priznaju matersku hned. ak nie, budu cakat do porodu a priznaju spatne
@alineawalo zle, zle a zle... po nastupe na davku materske sa cerpa nemocenska davka a zamestnavatel odvody neplati. a tak isto nie informacia, ze sa pocitaju dni do nastupu
@majusqa77 mala by som informovaciu ako sa pocitaju dni do 270(kalendárne dni ak pracujem od po do pia) odpočitava sa dovolenka paragraf sviatok od tych "odpracovaných"dni?😇
@zuzkaa1991 nie, neodpocitavaju. su to vsetko dni poistenia
@majusqa77 dobre myslela som si len pre istotu
Vedeli by ste mi este odpovedat lebo mam rozne odpovedete a protirecia sa mi na ocr s dietatom mi vznika narok na ocr ak nebudem mat 270dni odpracované?
@giovana06 ak k 23. 8. nebude 270dni nemoc.poistenia, matersku prizna az po narodeni dietata
@zuzkaa1991 OCR nema nic s 270dnami. to je podmienka pre materske
@majusqa77 takze pn a ocr nemusim byt zamestnana resp poistena 270dni??bola som v tom ze musim...a materskej to mi je jasne ;) resp aj podpora je podmienkou 270dni
@zuzkaa1991 pre podporu je 730 dni poistenia za posledne 4 roky
@majusqa77 dobre info este raz ďakujem
Ahojte vedeli by ste mi poradiť ? Od 26 apríla som podpísala ukončenie Pracovného pomeru dohodou zo zamestnávateľom v máji sa chystám na svoje prvé ivf v novej práci som mala odrobenych 5 mesiacov nástup som mala rok 2023 december bez prestávky avšak nastala tá situácia že má prebehli a dali mi podpísať výpoveď skôr .ak by som otehotnela v máji alebo respektíve v tomto roku a od prvého mája idem na PN bude sa mi počítať materská z hrubej mzdy z tohto roka ?alebo by som bola stále zamestnanec ak idem ešte na PN 29teho apríla aj po podpísanej dohode o ukončený zmluvy ? Ďakujem veľmi pekne.samozmrejme pôjdem ešte ja sociálnu poisťovňu aby som vedela lepšie..