Ahojte maminy,chcem dať malú do školky od 2 rokov,budem mať nárok na rodičovský ešte??
áno budeš naďalej dostávať rodičovský.. ak si dáš dieťa do súkromnej škôlky môžeš požiadať o príspevok na starostlivosť až do 230€ preukázatelných výdavkov - v tomto prípade ale o rodičovský prídeš...
Ano budes, do 3 rokov mozes poberat rodicovsky aj ked budes uz pracovat alebo aj ked uz dieta bude v skolke skor.
Ja som dala teraz maleho do skolky a rodicak som si musela pozastavit ale poberam pripevok na starostlivost o dieta co je vo vyske skolneho v jaslickach, takze 230 eur. kazdý mesiac to zaplatim v skolke a odnesiem doklad na upsvar a do 8 dni mam tu sumu na ucte.
Tak ano, ci nie? Moj maly bude mat v novebri 3 ak pojde od septembra do slolky pridem o rodicak? Dakujem
Do novembra budes dostavat rodicak aj ked uz maly bude v skolke...
prosím vás možete mi poradit malá má 2 roky a 4 mesiace, keby som ju teraz dala do školky aspon do obeda prišla by som o rodičák keby som ja bola ešte doma nešla do práce???alebo nemožem ostat doma 😀
akis01, dieťa môže byť v škôlke ako dlho chceš a ty o RP neprídeš. Môžeš pritom aj ostať doma alebo pracovať.
ano rodicovsky budes moct poberat aj nadalej 🙂