Ahojte. Viem je to asi moja vina, lebo som neskoro zistila, ze moja 17 ročná dcéra je tehotná . No ja ju hneď brala k lekárovi ,lebo som myslela,ze je v 4 mesiaci, ale lekar mi potvrdil ze uz jz v 7mesiaci. Takže moja otázka znie ci ma pravo na nejaké peniaze od štátu , ci nebude problém ze len v 7mesiaci bola prvý krát u gynekológa . Ďakujem za odpovede
@maris1992 aj ty si tehotná
@stellarstar A čo keď si len vo svojom profile nastavila dátum pôrodu svojej dcéry, aby ju pridalo do termínovej skupiny. Nemusí byť hneď ona tehotná.
@3009 bolo to 28 dni, nie 8. Aktualne uz tato podmienka nie je podstatna pri prispevku.
Avsak ona na neho narok nema. Nakolko nesplna podmienku pravidelnych kontrol u gynekologa od 4teho mesiaca
@banalu Ale ona nie je študentkou VŠ.
@zuzanockamt hej uz pozeram, ze musi byt plnoleta. Ale dostala by aj na SS, len musi mat 18.
@zuzanockamt môže byť alebo je to ona sama
@veronikaszabova tak ale ked neslo o odhalene tehu, tak to nie je zamlcane z jej vole. To je nieco ine, vacsina kontrol sa da doplnit
@kiki68 nie, nedostane. A je jedno, ci nechodila, lebo nechcela alebo zistila tehotenstvo neskor.
Btw matka neskoro zistila tehotenstvo, nie dcera.
Ako sa dá nevedieť do 7mesiaca že som tehotná?🫣🤣🤣🤣 veď bruško jej muselo rásť,vynechaná ms ..to je strašné …
Nuz,ked sa dcera chova ako dospela a vedela to dieta splodit, mohla by si dat aspon tolko roboty a naucit sa googlit. Nie len ruku natrcit a nech sa stat stara.
https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...
@lev26 Je to divné, že si mama nič nevšimla. Možno že mala menšie brucho ale aj tak je to divné. Ja som mala spolužiačku na strednej ktorá otehotnela v treťom ročníku, ona bola vždy extrémne vychudnutá, mala veľkú podvýživu. Až v šiestom mesiaci bolo na nej vidno že je tehotná. Brucho mala strašne malé, na to že bola už v šiestom mesiaci. Ona ani po pôrode nepribrala veľa, teraz reálne vyzerá ako anorektička.
@walentina7 ja tiež mam niekoľko balikov ale predatav si že zbadam keď niekto vezme lebo už je to rozhadzane poprehadzovane🤣🤣🤣🤣nieje to v kominikoch..neviem ale v každom prípade je to strašné lebo už len teraz vidiš že len prispevky riešia je to hrozne..
@maris1992 No ako pisala nelca 0510,neboj sa, dietatko vychovate ,keby daco vybavicka lacna, alebo vam daruje ,ked by boli problemy pomoze charita v kazdom meste,charita na zachranu nenarodeneho vam pomoze jak sa hovori aj modre z neba, charita pomaha aj bezdomovcom, a slobodnym mamickam ,toboz,A tu radost, ked sa dietatko narodi,uvidite, prve usmevy, prve zubky,.nebojte sa dobre to dopadne,.aj ked otec dietata by zapieral , vyzivne, na to su sudy.
sakujem za komentáre , ale ona mala menstruaciu cca do 4 mesiacov potom peciatky, takze vobec som ani netusila ze je tehotná . brusko ledva mala az teraz jej to narastlo. a popritom nosi take iste saty ako nosila. takze nebolo to zámerné . keby som vedela skôr tak ju dam odobrať . a preto som sa pytala ci bude mat na nieco nárok . dakujem
Ženy, ja som v 7 mesiaci ešte brucho nemala tiež, takže matka si to fakt nemusela všimnúť... K ostatnému sa nevyjadrujem, nechápem takéto vzťahy medzi rodičom/dieťaťom a zatajovanie a ostatné ...🙄
@maris1992 Neverím týmto báchorkám, že má žena do polovice tehotenstva normálnu menštruáciu v termíne a normálnej intenzite a dĺžke a nepozoruje na sebe žiadne zmeny.
Keďže ste už nestihli UPT, tak máte možnosť anonymného pôrodu.
@maris1992 keď porodi, zaziada si o rodicak plus prídavky a výživné od otca