17-ročná dcéra je tehotná

maris1992
17. feb 2024

Ahojte. Viem je to asi moja vina, lebo som neskoro zistila, ze moja 17 ročná dcéra je tehotná . No ja ju hneď brala k lekárovi ,lebo som myslela,ze je v 4 mesiaci, ale lekar mi potvrdil ze uz jz v 7mesiaci. Takže moja otázka znie ci ma pravo na nejaké peniaze od štátu , ci nebude problém ze len v 7mesiaci bola prvý krát u gynekológa . Ďakujem za odpovede

nelca0510
18. feb 2024

@maris1992 keď porodi, zaziada si o rodicak plus prídavky a výživné od otca

stellarstar
18. feb 2024

@maris1992 aj ty si tehotná

3009
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
18. feb 2024

@stellarstar A čo keď si len vo svojom profile nastavila dátum pôrodu svojej dcéry, aby ju pridalo do termínovej skupiny. Nemusí byť hneď ona tehotná.

banalu
18. feb 2024

@maris1992 treba sa informovat na socialnej poistovni, mohla by mat narok este aj na tehotenske ak riadne chodi do skoly. Tzv. tehotenske stipendium. Vyplaca sa aj spatne.

veronikaszabova
18. feb 2024

@3009 bolo to 28 dni, nie 8. Aktualne uz tato podmienka nie je podstatna pri prispevku.

Avsak ona na neho narok nema. Nakolko nesplna podmienku pravidelnych kontrol u gynekologa od 4teho mesiaca

zuzanockamt
18. feb 2024

@banalu Ale ona nie je študentkou VŠ.

banalu
18. feb 2024

@zuzanockamt hej uz pozeram, ze musi byt plnoleta. Ale dostala by aj na SS, len musi mat 18.

stellarstar
18. feb 2024

@zuzanockamt môže byť alebo je to ona sama

kiki68
18. feb 2024

@veronikaszabova tak ale ked neslo o odhalene tehu, tak to nie je zamlcane z jej vole. To je nieco ine, vacsina kontrol sa da doplnit

veronikaszabova
18. feb 2024

@kiki68 nie, nedostane. A je jedno, ci nechodila, lebo nechcela alebo zistila tehotenstvo neskor.

Btw matka neskoro zistila tehotenstvo, nie dcera.

lev26
18. feb 2024

Ako sa dá nevedieť do 7mesiaca že som tehotná?🫣🤣🤣🤣 veď bruško jej muselo rásť,vynechaná ms ..to je strašné …

petrahl
18. feb 2024

@maris1992 tak dcera je asi po maminke...tebe sa narodla v patnastich, nie? 😉

minutka
18. feb 2024

@lev26 nevedela to matka tehotnej

lev26
18. feb 2024

@minutka však ale bruško jej muselo rásť a sorry asi si trošku aj všimám či sa miňaju hyg.potreby a podobne asi skor je tu problem v komunikacii mama a dcera ..

lev26
18. feb 2024

@petrahl tiež mi to tak vyšlo🤣

iwesska
18. feb 2024

Nuz,ked sa dcera chova ako dospela a vedela to dieta splodit, mohla by si dat aspon tolko roboty a naucit sa googlit. Nie len ruku natrcit a nech sa stat stara.
https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

estellas
18. feb 2024

@lev26 Je to divné, že si mama nič nevšimla. Možno že mala menšie brucho ale aj tak je to divné. Ja som mala spolužiačku na strednej ktorá otehotnela v treťom ročníku, ona bola vždy extrémne vychudnutá, mala veľkú podvýživu. Až v šiestom mesiaci bolo na nej vidno že je tehotná. Brucho mala strašne malé, na to že bola už v šiestom mesiaci. Ona ani po pôrode nepribrala veľa, teraz reálne vyzerá ako anorektička.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
trisha_r
18. feb 2024

@lev26 asi si zvyknutá že ženy vyzerajú ako veľryby keď sú tehotné , ale predstav si na niekom to nie je vidno vôbec až do posledných mesiacov pred pôrodov.

trisha_r
18. feb 2024

@iwesska presne :D vedela j*ebat , tak nech sa o decko stará sama

lev26
18. feb 2024

@walentina7 ja tiež mam niekoľko balikov ale predatav si že zbadam keď niekto vezme lebo už je to rozhadzane poprehadzovane🤣🤣🤣🤣nieje to v kominikoch..neviem ale v každom prípade je to strašné lebo už len teraz vidiš že len prispevky riešia je to hrozne..

luccija
18. feb 2024

@maris1992 prečo by to mala byť tvoja vina?ona vedela, že je tehotná mala sa priznať skôr.Ale tiež si neviem predstaviť, že je dcéra toľko mesiacov tehotná a nie je vidieť, že sa zmenila brucho veľké nemusí mať, ale rozdiel to určite je

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vorkola
18. feb 2024

@maris1992 No ako pisala nelca 0510,neboj sa, dietatko vychovate ,keby daco vybavicka lacna, alebo vam daruje ,ked by boli problemy pomoze charita v kazdom meste,charita na zachranu nenarodeneho vam pomoze jak sa hovori aj modre z neba, charita pomaha aj bezdomovcom, a slobodnym mamickam ,toboz,A tu radost, ked sa dietatko narodi,uvidite, prve usmevy, prve zubky,.nebojte sa dobre to dopadne,.aj ked otec dietata by zapieral , vyzivne, na to su sudy.

nikha2809
18. feb 2024

@lev26 poznám jednu čo si brucho sťahovala, čím už neviem, ale nikto nevedel že je tehotná.Zacala rodiť v práci, ani jej mama to nevedela.

maris1992
autor
18. feb 2024

sakujem za komentáre , ale ona mala menstruaciu cca do 4 mesiacov potom peciatky, takze vobec som ani netusila ze je tehotná . brusko ledva mala az teraz jej to narastlo. a popritom nosi take iste saty ako nosila. takze nebolo to zámerné . keby som vedela skôr tak ju dam odobrať . a preto som sa pytala ci bude mat na nieco nárok . dakujem

nops
18. feb 2024

@maris1992 "dám ju odobrať" je čo,preboha?

jesenzima
18. feb 2024

Ženy, ja som v 7 mesiaci ešte brucho nemala tiež, takže matka si to fakt nemusela všimnúť... K ostatnému sa nevyjadrujem, nechápem takéto vzťahy medzi rodičom/dieťaťom a zatajovanie a ostatné ...🙄

zuzanockamt
18. feb 2024

@maris1992 Neverím týmto báchorkám, že má žena do polovice tehotenstva normálnu menštruáciu v termíne a normálnej intenzite a dĺžke a nepozoruje na sebe žiadne zmeny.
Keďže ste už nestihli UPT, tak máte možnosť anonymného pôrodu.