100€ na dieťa

28. júl 2022

Ahojte baby, prosím vás, je schválených tých 100€ Na dieťa ? Viem že bolo nutne podať žiadosť či čo 🙈

Nemyslím tých 100€ čo bolo vyplácaných automaticky.

Ďakujem za info

natalienka12
28. júl 2022

Si mala pekny sen? Tych 100 eur bol jednorazovo zvýšený prídavok na dieta.

autor
28. júl 2022

@natalienka12 a ty si mala asi dosť zlý deň keď hneď útočíš 😃klasika tu na koňovi

autor
28. júl 2022

@natalienka12 hovorili o nejakych druhých 100€ moja zlata nie tých jednorazových... čítaj moj príspevok na take som sa nepýtala a keď nemáš normálnu odpoved na ktorú sa slušne pýtam tak sa zdrž komentára.

🤗

natalienka12
28. júl 2022

hovorili asi o daňovom bonuse 😀😀😀😀 ale ma to hacik, to je len pre pracujúcich

autor
28. júl 2022

@natalienka12 však samozrejme vdakabohu že ide niečo ľuďom čo pracujú a ne rodinám ktoré majú 6+deti a neodvádzajú ani hovno

natalienka12
28. júl 2022

Ale to bude suma v závislosti od vysky zakladu dane, nie fixná suma. Prídavky budu 30 eur

autor
28. júl 2022

@natalienka12 hej hej to viem , smiesne 😀

zuzanka.zuzu
28. júl 2022

"viem že bolo nutné podať žiadosť" - tak keď vieš, načo sa pýtaš? 😀 mimochodom, žiadosť si už podala?
PS: nevieš nič, keby ti nepísala... ani že to bolo jednorazovka, ani že je to daň.bonus pre zamestnaných, ani že závisí od výšky príjmu 😉

natalienka12
28. júl 2022

@zuzanka.zuzu 😜😜😜 hej presne, ale ja som mala zly den a mam sa zdržať komentára. A ked jej napisem, tak uz zrazu vie!

natalienka12
28. júl 2022

Vsetci dostanu smiešnych 30 eur, ale keby si “podas ziadost” dostanes 100 eur 😂😂😂

spadnutaslivka
28. júl 2022

pochopím, že niektoré právnické formulácie sú tak krkolomné, že z nich človek nevie vyjsť... ale toto je porozpisované na všetkých možných aj nemožných blogoch, aby všetci vedeli a pochopili... to je tak ťažké ísť na google a vyhľadať si?

petamich
28. júl 2022

baby nemate pravdu - teraz je dalsich 100€ (nie tie, ktore uz boli vyplatene plosne ako zvyseny pridavok), ktore dostanu len vybrane skupiny ludi napr. ludia v dochodkovom veku, ktori nepoberaju dochodok, ludia starajuci sa o osobu nad 80 rokov, rodiny v hmotnej nudzi atd. - cast to dostane automaticky, cast si musela podat ziadost

autorka tu je k tomu viac informacii https://www.finsider.sk/ekonomika/prispevok-100...

autor
28. júl 2022

@petamich ďakujem za normálnu odpoved 🙏🏽❤️

natalienka12
28. júl 2022

@petamich Nie, toto je inflačná pomoc pre širšie skupiny nízkopríjmových osôb, to sa netýka iba "detí" ako sa pýta autorka. A rodičom detí, spadajúcich do tejto skupiny sa inflačná pomoc bude vyplácať automaticky, netreba o ňu žiadať. A nebude to 100 eur na každé dieťa v rodine, ako bolo v prípade jednorazového zvýšeného prídavku na dieťa. Aj to treba povedať, že rodina so 7 deťmi nedostane 700 €.

natalienka12
28. júl 2022

@petamich pokiaľ ide o deti, týka sa to len rodičov detí starších ako 6 rokov s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom, ak rodič nie je poberateľom žiadneho dôchodku

petamich
28. júl 2022

@natalienka12 chapem 🙂 len si asi autorka myslela, ze sa jej to tyka (co sa mozno tyka to ja uz neviem, ak spada do niektorej kategorie), uplne detailne som to nestudovala, sa priznam, len som zachytila niekde "dalsich 100€" a znama mi to spominala co sa stara o pana nad 80 rokov

autor
28. júl 2022

@petamich áno takto som to zachytila aj ja, radšej som sa opýtala... už viem.

natalienka12
28. júl 2022

@petamich Jasné, len autorky sa to na 99,9 % netýka, lebo ako som vyššie písala je to dotácia humanitárnej pomoci, nie je to nič špeciálne "na deti", ale áno patria tam aj rodičia detí 6-18 rokov DNZS, ak nemajú nárok na žiadny dôchodok, kto by chcel treba si pozrieť presné znenie nariadenia vlády

henikap123
29. júl 2022

Ja sa nebudem vyjadrovať k otázke, ale prečo sa tu vždy tak útočí alebo robí sa sranda zosmiešňuje atd. Ja som chcela niekoľkokrát pomôcť a potom sa do mna pustili niektoré. Potom sa už boji človek vyjadriť k niečomu alebo spýtať sa. 😏😔

autor
29. júl 2022

@henikap123 veru moja presne... neviem či niektoré si doma nevedia povedať svoj názor alebo či sú tak zle a zakomplexované 🤷🏽‍♀️

autor
29. júl 2022

@henikap123 teda nie že nevedia ale skôr nemôžu