Zvlhnuté zázvorníky

mogaa
12. dec 2018

Kočky viete mi poradiť čo so zvlhnutými zázvorníkmi? Dala som k nim jablčko do dózy a mala som ich na balkóne, dnes som zistila že mi zvlhli(buď z jabĺčka alebo tým že boli na balkóne).

jumama
12. dec 2018

Ale to je dobre ak su makke a nie ako kamen tvrde, nie? Sice som pocula, ze najlepsie su tie ako kamen tvrde namacane do vareneho cerveneho vina, ale... 🙂

magdarinka9
12. dec 2018

@mogaa mozno na radiator ich dat v krabicke nejakej?

mogaa
autor
12. dec 2018

No oni sú síce mäkké ale zvrchu kde bolo jabĺčko zvlhnuté....len sa bojím aby mi nezačali plesnivieť...

miricka77
12. dec 2018

@mogaa Poradit neviem a nic v zlom,ale celkom nechapem,naco si tam davala jablcko.ved zazvorniky maju byt tvrde,nie?Aspon ja si na ne pamätam ako na tvrde,ked som ich jedavala u babicky.

mogaa
autor
12. dec 2018

Ja som robila zázvoníky prvý krát, ale počula som že na zmäknutie sa dávajú jabĺčka ako pri medovníkoch. Tie prvé 2 dni to bolo ok, dnes som išla vymeniť jablko a dala som čerstvé...nešel mi zavtrieť kryt tak som to otvorila jablčko preložila a vtedy som si všimla že tak kde bolo predtým jabĺčko sú vlhké(zvrchu).

pupavocka101
12. dec 2018

@mogaa jablcko vyber, daj krajec chleba radsej k nim 🙂 viem, ze niekto dava aj jablko, ale ja s tym nemam najlepsiu skusenost, ja mam overeny chlebik a ked stvrdne, ze ostane suchy potom ho vymenim