Ahojte ja uz vazne neviem co robim zle...ked varim nejaku polievku na kyslo vzdy sa mi zrazi smotana aj mlieko.Strasne lubime polievku zo zel.fazulky na kyslo niekedy davam len smotanu na varenie na zaver a niekedy zmiesam v deci mlieka trochu hladkej muky a dam to potom to chcem okyslit citronom alebo octom a cele sa mi to skaredo zrazi pritom sa snazim aby citron ani ocot neboli studene ani mlieko a smotana.Ako to robite vy?Svagrina mi vravi ze je to asi aj tou smotanou rajo ze ta sa zvykne nevyslahat a zrazit.No ja neviem ci je to len tym.Poradte prosim. Ono to chut nejak neovplyvni a zjeme to aj tak vzdy vsetko ale mna to vzdy stve.
Polievku treba dovarit,zahustit,smotanu normalnu na slahanie, nie na varenie,riadne prevarit a potom okyslit.a mne sa teda este nezrazila.
suhlasim...nakoniec ocot,pripadne "okyslit"...ja mam taky typ od mamky,ze prevareny ocot sa "nezrazi"....a davam sem tam aj smotanu na varenie
ocot neprevaram,skor pouzivam nalev z prave otvorenych uhoriek,prip.si ocot trosku zohrejem
inak,smotanu a mlieko mam malokedy izbovej teploty,skor studenu
az som normalne sama zvedava,ake typy tu daju ostatne zienky
nesmies to pridavat ked to vrie. takze ocot mozes dat kludne az ked to je odstavene urcite nie ked to vrie. tiez nedavaj smotanu do prilis osoleneho, radsej dosol potom pri dovarani.
Uvarpolievku so smotanou, pripadne s mliekom, po zovreti odstav z plamena a ked polievocka postoji, staci 5-10 minut, odober z polievky do poharika par lyzic, pridaj k tomu ocot, premiesaj a vlej naspat do hrnca, premiesaj a hotovo...tento postup sa mi osvedcil, tiez som predtym mavala ten isty problem ako ty 🙂
nikdy nedávam ocot rovno do polievky, dáva si každý do taniera
@saurian no mozno tym to bude ja davam bujon trosku soli a sem tam este aj trosku vegety a potom tu smotanu na varenie, ale ja ju potom este dost necham prevriet nie je to aj tym?no a ocot ked dam tak uz nevarit?
@vanesanova ked prevaris smotanu tak sa zrazi. Ked pridas ocot nevaris. Ja davam citron namiesto octu
@vanesanova mna mama ucila, ze okyslovat az 5-10min po dovareni, nikdy nie pocad varu.
@vanesanova ja tieto polievky varím málo, u nás to okrem manžela nikto nemá rád, ale vždy pridám ocot až po odstavení polievky (ja nečakám ani 5-10 minút, dávam pokojne aj skôr, ale polievka je už vypnutá) a potom už nevariť! A je jedno, akú tam dám smotanu, či mlieko, nikdy sa nezrazí...
@vanesanova ocot uz nesmie vriet v polievke. Polievku normalne dovar a je jedno aku smotanu das. Cele kuzlo je v tom ze polievku odstavis,nechas aspon 10minut postat a okyslis az potom. Nikdy sa mi nezrazila.
Dakujem vam babky na buduce robim privarok tak odskusam! 🙂
@vanesanova
Smotanu na varenie pouzivat jednotarsku a je jedno ci rovno z chladnicky alebo odstatu na kredenci...hladku muku musis dokladne vyhabarkovat aj 3x ktm ju vlejes do polievky...necgat prwvarit cca 3-4min...odstavit...potom dat trocha octu...