Zohrievanie jedla na varnej doske

10. nov 2021

Ahojte,

manzel vyhodil mikrovlnku a zohrievanie jedla v trube sa mi zda dost neekonomicke (plus celkom dlho trva, kym sa vyhreje). Neviete, existuje nejaky specialny hrniec alebo "pekac", v ktorom by sa dalo zohrievat jedlo na indukcnej varnej doske bez prihorenia? Predpokladam, ze zohrievanie by bolo podstatne rychlejsie.
Predtym sme mali v byte mikrovlnku a plynovy sporak, takze s varnou doskou zatial nie som velmi zzita. Mame tuto: AEG Mastery IKE64441IB Hob2Hood.

Dakujem pekne za tipy 🙂

cubo2
10. nov 2021

Manžel vyhodil mikrovlnku? A ty máš na to aký názor? Áno ohrievanie jedla v trúbe je samozrejme neekonomicke a zbytočne dlho to trvá.. Jediný spôsob je jedlo dať na panvicu alebo do hrnčeka a zohrievať si to tam.. ale to zase zbytočne špiníš riady, ktoré potom musíš umývať a zbytočne míňaš vodu.. Manžel má zbytočný strach z "neviditeľných vĺn" (mimochodom mobilu sa nebojí?). Mikrovlnky sú tu s nami 70 rokov, keby boli nebezpečné, už by sa o tom vedelo.

autor
10. nov 2021

@cubo2 ja som s tym ok, bavili sme sa o tom predtym, ze k tomu po prestahovani dospejeme - tiez sranda, ze mikrovlnka mu vadi a skor ja som ta, ktora by najradsej fungovala bez mobilu, ten maximalne prekaza mne

autor
10. nov 2021

@cubo2 len mne sa zdalo, ze som niekde v diskusii zahliadla, ze niekto zohrieva bezne jedlo v nejakom akoby pekaci na varnej doske, tiez nie v mikrovlnke ani v trube...manzel spomina nejaku remosku, ale ja by som radsej isla do zohrievania na varnej doske, ak by to bolo mozne

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. nov 2021

@viestta vsak on aj nasiel tu remosku, ale to sa uplne nepozdava mne, tak skusam, ci niekto nema skusenost

elanor
10. nov 2021

sak v com varis? v hrncoch nie? tak vezmes jeden ten hrniec, ak sa ti vidia velke, tak nabehni do prvych domacich potrieb, a kup aj mensie hrnce, ci rajnice, slahni to tam - ak omacka (teda stava), tak len treba sem tam premiesat. Ak je to zemiakova kasa, treba miesat intenzivne. Ak hole cestoviny, alebo samotna ryza, alebo velmi husta omacka a pod. to treba jemne podliat vodou, ale ozaj len tak o polnoci z rychlika a miesat, miesat miesat. Ono trosku sa prichyti vsetko, to je pri ohrievani v hrnci normalne. Ale treba miesat, nech to nemas uplne prihorete.
Ved je to uplne jednoduche, ziadna veda.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuliennka1
10. nov 2021

a ako presne skodi ta mikrovlnka? 😂 a ze cele dni cumime do mobilov, doma na telku, mame takmer kazdy doma wifi,… to je v pohode uz?
mikrovlnka funguje na principe pohybu, rozkmita molekuly vody v jedle - to sa ohreje..
kazda mikrovlnka musi splnat prisne standardy a pokial nie je poskodena, dvierka tesnia, ziadne skodlive mikrovlny nikam neunikaju🤦🏼‍♀️

autor
10. nov 2021

@viestta prave tou poslednou vetou si vystihla moje obavy 😂

autor
10. nov 2021

@zuzuliennka1 no myslim, ze to neslo len o tie vlny, skor o to, ze nikdy aj tak nebolo to jedlo tak dobre ohriate, bud studene alebo nerovnomerne teple a podobne ...ono skutocne sa to neda porovnat s ohrevom v trube, tam je to super, len to mega dlho trva a asi aj dost elektriny zerie, ten cas by som ozelela

simca06022011
10. nov 2021

Ohrievam na indukcii normalne v hrncoch, jedlo davam do chladničky v hrncoch. Jedine kedy prelievam je ked nechcem ohrievat 5l polievky 😁 bohuzial ohrievame niekedy aj v rure, lebo môj chlap je tiez proti mikrovknke. Ale nie len tak hocico... Napr rezne, zapekane jedla, pecene maso atd sa nedaju ohriat dobre na panvici / hrnci. Ja si to hodím aj do mikrovlnky 😁

autor
10. nov 2021

@zuzuliennka1 netusim, ale vraj to su ine frekvencie...ale dovody tu nerieste, o to mi neslo, kazdy ma na to svoj pohlad, dovody

autor
10. nov 2021

@simca06022011 polievku som ohrievala tiez na sporaku, nie v mikrovlnke, to bolo o nicom, len mi presne ide o to "druhe jedlo" - maso, francuzske zemiaky a pod.

simca06022011
10. nov 2021

A inak mikrovlnku mam od siemensu a problem co opisujes nemám, jasne treba sem tam veci otočiť, alebo niečo pomiesat ale ohriate mam vzdy vsetko super. Tekutiny sa ohrievaju s lyzickou atd. V trube ti to lahko prihori, teda mne.. Nemam nervy dat to na 100st a cakat hodinu 😁 supnem na 180 a zabudnem na to 😂

autor
10. nov 2021

oki, tak skusim hladat na nete, ak najdem, supnem to sem

simca06022011
10. nov 2021

Inak prílohy v hrncoch tak ohrievam ze tam dolejem trochu vody 😉 trochu. Ona zovrie, vypari sa ale neuschne mi ryza, zemiaky.. Nenalepi sa to na dno.

simca06022011
10. nov 2021

Nijak len rura... Ked to das do hrnca panvice pri ohrievani to rozoberies. Este ma napadla teplozdusna friteza tam vies nalozit niečo, supnes do elektriky, pripadne su tske male ruro/grily na linku... Neviem, mohlo by to mat mensiu spotrebu ako rura... Ale to som len teraz vymyslela.

autor
10. nov 2021

@simca06022011 super, vdaka

autor
10. nov 2021

@simca06022011 vdaka, na ten podobny sposob funguje asi aj ta muzova remoska, len ja som chcela radsej nejaky speci hrniec/pekac, v ktorom by sa dalo aj varit, nech nemame dalsiu haraburdu velku

nafka0483
10. nov 2021

Zohrievam normalne v hrncoch alebo na panvici, nevidim v tom problem.
Francuzske zemiaky, lasagne a podobne zapekane jedla v rure a veci, ktore varim na varnej doske aj zohrejem na varnej dodke, ziadny problem 🙂

ajsha123
10. nov 2021

Fungovali sme bez mikrovlnky niekoľko rokov, tiež som všetko zohrievali v hrncoch, na panvici... Všetko sa dalo zohriať alebo zariadiť sa tak, že to bolo teplé... Však sme šikovné 🙂 a vymyslime všeličo. Ale ten čas a špinavé riady 🤦‍♀️🤦‍♀️... Podotýkam, ze sme mali malé deti..... Bolo co zohrievat, stačilo, ze chceli mlieko do fľaše, granko... Mlieko sa dokáže rýchlo pripáliť... Nasi rodicia nás nechápali... Nakoniec to nezvládli a mikrovlnku nám doniesli... Začali sme používať a zistili sme, že ušetrí neskutočné množstvo riadov a hlavne čas... Pár sekúnd a mam zihriate to, čo som pracne prekladala z taniera na panvicu a tak.... Čas a praktickosť vyhrala. Nemám toľko času. Ale v mikrovlnke zohrievame prioritne len to, co je nevyhnutné. Keď sa dá, hlavne väčšie množstvo jedla zohrievame v hrncoch. Je to taky kompromis.

simca06022011
10. nov 2021

@ajsha123 na mlieko pouzivsm slahac na mlieko... 2dcl sa tam ohreju ako nic

zuzuliennka1
10. nov 2021

tak ja osobne zohrievam jedlo vzdy zakryte takou pokrievkou urcenou spec. do mikrovlnky - vzdy sa mi to ohreje rovnomerne, lebo je to zakryte.
a pri kupe mikrovlnky bol k nej v baleni pribaleny aj taky maly parny kvazi hrniec, tri casti to ma - dole voda, na to sitko s jedlom a zakryt - a tak zohrievam veci, ktoré by ohriatím zoschli - zemiak. kasu, ryzu, rezne, cestoviny,… vsetko mam vzdy zohriate rovnomerne, rychlo a lepsie, nez v hrnci, panvici, kde skor, nez sa to vobec ohreje - ti to vlastne prihori

a ziadne ine frekvencie to nie su 😂 ak uz, tak tie wifi vlny a ziarenie z telky, mobilov, routra a dalsich veci, co mate v obyvacke pokope je ovela skodlivejsie, nez funkcna a neposkodena mikrovlnka

simca06022011
10. nov 2021

Este ked tak su hrnce co mozu ist aj do rury aj na indukciu, tie mám ja z delimano par ks, cize viem aj zohrievat v tom hocico aj tam, aj tam... Tie sa nepripekaju.

autor
10. nov 2021

@zuzuliennka1 my tiez len s tou pokrievkou sme to ohrievali a vysledok nebol teda nic moc...a o tych frekvenciach by si sa mohla radsej pobavit s mojim muzom, on ma argumentov a argumentov, ale mne tu o toto vobec nejde, tak to nebudem tlmocit

autor
10. nov 2021

@simca06022011 no super, presne o toto mi islo, ci take daco existuje, super diky, pozriem...pripadne ak vies presny typ, nenapisala by si mi prosim?

autor
10. nov 2021

@simca06022011 jej, teraz rozmyslam, ze vlastne taku panvicu som kupila z tescomy, co moze ist aj do truby aj na varnu dosku (ma aj odnimaciu rukovat), len som ju este nepouzila a uplne som na nu zabudla...a na taku davas aj olej alebo podlievas vodou pri zohrievani ci nic?

simca06022011
10. nov 2021

No neviem typ, to je cela sada delimano, take kamenne vnutro maju.. Gizka to v reklame ospevovala cele roky aj v jednote to predavali😂 ja mam oranzove z vonku ale su aj cervene asi...

simca06022011
10. nov 2021

No podla toho ake jedlo ohrievam... Vacsinou nic. Ak je to nieco suche tak trochu vody tam davam.

simca06022011
10. nov 2021

Rajnica stone legend sa volaju tie co mam ja 😁 vygooglila som