Zmrazené jedlá do zásoby

belasy_motylik
4. aug 2023

Ahojte, z dôvodu odstávky vody v byte by som potrebovala pripraviť nejaké jedlá do mrazničky do zásoby, syn má alergiu na mlieko, takže nič mliečne, ale už vieme do bezmliečneho prispôsobiť aj väčšinu bežných jedál, no syr a pod. nie a kupované mrazené polotovary nekupujeme, takže z tejto kategórie tiež nie, tak ak by ste mali tipy na čokoľvek, čo vás napadne, že by spĺňalo tieto kritériá, budem veľmi vďačná a ďakujem 🙂

martinmmartin
4. aug 2023

to ako dlho bude ta odstavka? Sprchovat sa tiez nebudete? Ak predsa to bude trvat viac ako par hidin tak ti tam niekam pristavia cisternu a mozes si v pohode nacapovat vody kolko chces.

lavender94
4. aug 2023

@belasy_motylik ja bežne zamrazujem omáčky, vývary... Urobíš sviečkovu s rastlinnou smotanou a mäsom, zamraziš, knedlík kúpiš alebo tiež urobíš a zamraziš už napareny. Mäsové guličky vždy keď robím tak urobím aj z 3 kg mäsa a máme to na niekoľko týždňov v zásobe v mrazáku, polievky všetkého druhu. Minule som skúsila zamraziť uvarené cestoviny a tiež to bolo v pohode, ale to sa vraj robiť nemá, tak snad ma tu nikto neukameňuje. Ja celkovo mrazim veľa veci. Minule mi kamarátka poradila zamraziť lievance, takze môžeš skúsiť aj to, aby ste mali aj raňajky a tak. Prestravovať sa dá v pohode. Ale ako budete riešiť hygienu?

viestta
4. aug 2023

Okrem zemiakov, ktore su po rozmrazeni rozblemcnute, mozes navarit a zmrazit skoro vsetko. Odporucam zmrazovat po porciach, tak aby si rozmrazila len to co naozaj aj zjete

belasy_motylik
autor
4. aug 2023

@martinmmartin @levander94
bude to odstávka len od teplej vody, bude na dlhšie, keďže idú meniť systém vykurovania na celom sídlisku, so studenou vodou nie je problém v rámci bežného fungovania, ale uľahčiť si to obdobie bude dobré, už sme mali jednu odstávku minulú rok a keby som mala aspoň na nejaké obdobie doma aspoň na začiatok pripravené jedlo, tak by to bolo veľmi fajn 🙂

lucylaw
4. aug 2023

Ja najčastejšie mrazím plnenú papriku, resp. tie guľky s paradajkovou omáčkou, zmes na špagety, dusené kura so zeleninou, prípadne podusiť kura len so šťavou a potom k tomu len pridať zátrepku a je z toho perkelt..Ale teda prílohu typu ryža, zemiaky, cestoviny určite nemrazím, to vždy urobím čerstvé..

belasy_motylik
autor
4. aug 2023

@lucylaw prílohy spravím určite vždy čerstvé 🙂

tahomi
4. aug 2023

Ako odstavka teplej vody ovplyvni varenie? Asi nerozumiem, ved vodu mat budete, aj elektrinu/plyn

lenkakravcova
4. aug 2023

@belasy_motylik Pirohy plnené kyslou kapustou. Tie sa dajú potom uvariť (aj tu teplú vodu môžeš dta vrieť) a máte čerstvé jedlo. 🙂

lindous
4. aug 2023

@tahomi my sme tiež nachystali čo najviac dopredu, keď sme boli bez teplej vody, aby bolo čo najmenej špinavého mastného riadu, nemáme umývačku a zohrievať vodu na umývanie a umývať tak je poriadna otrava 😀

@belasy_motylik maďarský guláš a s chlebom sme jedli, ovocné guľky, mäsové guľky s omáčkou a s knedľou sme jedli, bolognskú a cestoviny som dovarila 🙂