Žĺtková poleva - tepelná úprava

osky
21. dec 2024

Dievcata,mam recept ns obdobu zltkovych rezov.
Je to vlastne orechove linecke cesto,vykrojene a upecene.
Naplni sa orechovou plnkou a na to ide zltkova poleva.
Lenze poleva je vlastne zltko a cukor-,zamiesa sa to a kolace sa v tom omacaju.
Cize vlastne su tie zltka surove...

Ako by som ich mohla tepelne upravit?

Myslite,ze keby som ich trochu pomiesala s cukrom nad parou,bola by ts poleva ok?
Dalo by sa to pouzit?

alickapusinka
21. dec 2024

Raz ked tam ma ísť taka poleva roky sa ten zakusok pečie a nikomu nič nebolo tak asi to tak ma byť.Roky ho pečiem nikdy nič nám nebolo aj moja mama ho piekla ked sme boli deti a nikdy nič nebolo.Ak to dáš nad páru už to podľa mna dobre nebude.Ale rob podľa seba.

rozculena
21. dec 2024

bežne som jedávala žltko s cukrom,ako decko som si to hocikedy urobila,nikdy mi nič nebolo

paradajkova
21. dec 2024

@osky Ja robim zltkovu polevu na zltkove rezy nad parou a je dobra. Tiez mi to neslo do hlavy, ze to ma byt surove. Hlavne ked som mala ako dieta salmonelu z domacej majonezy 😨

anna777115
21. dec 2024

Ja, po tom, ako som s dcérou po zjedení volskych očí, dostala salmonelozu, s vajcami veĺmi opatrne a kinzumovať, až po riadnej tepelnej uprave. Ja, osobne, by som sa bála s takymto receptom experimentovať s vlastným zdravím.

osky
autor
21. dec 2024

@rozculena dakujem.google viem pouzivat a toto som nasla.
Predsalen mam respekt pred surovymi vajcami...

@alickapusinka nepochopila si.
Ja nerobim zltkovy rez!
Tam sa ta poleva vyleje na horuci plat,je jasne ue to prejde tepelnou upravou.
Ja mam linecke spojene dzemom a chcem na to zltkovu polevu...citaj ,co pisem v zadani

osky
autor
21. dec 2024

@paradajkova mozes mi napisat,ako presne to robis?
Ako dlho,pri akej teplote..

paradajkova
22. dec 2024

@osky dam si hrniec s vrenou vodou na to dam kovovu nadobu do ktorej si dam vajicka a cukor a slaham metlickou cca 15 minut. Ono to bude nad tou parou aj hustnut.

oli18
22. dec 2024

@osky ked sa nebojis salmonely, daj. Ak sa bojis, daj cokoladovu.