Pečiete živansku v alobale v takých kapsičkách? Alebo na plechu?
@terezka2911 a taká otázka, možno blbá.. Ale.. Nieje to škodlivé?
No, skodlivejsie je, ked je to bez obalu a prska na to prepaleny olej a take tie cierne spaleniny...
Popravde som sa nad tym nikdy nezamyslala. Bezne aj maso prikryvam na zaciatku pecenia, aby sa nespieklo.🤷🏻♀️
Ak budeš jest zivansku z alobalu každý deň na raňajky a večeru tak by to byt nebezpečné mohlo.
Nikdy som nepremýšľala na to, že by pečenie v alobale bolo škodlivé... Pečie sa tak už veľmi dlho takže nerob si stresy 🙂 a dobrú chuť k ogedu
Mäso v pekáči prikrývam aj ja, aj francúzske zemiaky.. Ale takto priamo keď to naložím do alobalu tak či to nieje škodlivé.. Ale spravím teda v alobale asi 🤔
Ked sa tak strasne obavas hlinika z alobalu, dufam, ze neolizujes viecka na jogurtoch 🙂 Ale mozes piect zivansku v papieri na pecenie.
raz za cas robim take tzv. maso v alobale, kde dam vsetko. Zemiaky, maso, zeleninu a peciem to pomaly.
@viestta nie neolizujem viečka na jogurtoch a pýtala som sa kvôli tomu či niečo alobal neuvolnuje pri teplote.
na alobal sa to zvykne prilepit, takze to robievame aj tak, ze to najprv zabalime do papiera na pecenie a az potom do alobalu.
@janetinka27 na spodok a na vrch slaninku a neprilepi sa 👍
@janetinka27 daj trocha masla či olivového oleja na zemiaky
@janetinka27 to je inak super nápad.
A podla mňa záleží aj od kvality alobalu, niektoré sú veľmi tenké a ľahko sa trhajú.
Ja robím živánsku niekedy v alobale, niekedy na plechu, zakrytú alobalom. K škodlivosti sa vyjadriť neviem, ale voľakedy bol úplne bežný hliníkový príbor, či hrnce a ľudia to normálne denne používali.
vies co ako kedy. ako kedy sa mi chce, no ak mame doma dostatok alobalu, tak po pravde spravim radsej balicky. aj doam to tak maju radsej, ked ma kazdy samostantny balicek
..ja osobne som prestala používať alobal ..vyhodila som aj hliníkovú formu na bábovku..miesto neho používam papier na pečenie na všetko... keď sa namočí, vykrúca tak pekne spolupracuje😁🤭
V alobale v kapsickach.