Prosím o radu keď šľahám šľahačku 33% s mascarpone v pomere 1:1 a zrazí sa mi to, v čom je problém? Skúšala som dať ich do mixéra spolu, a už som skúšala aj že vyšľahať najprv smotanu a do toho pridať. Môže byť že mixujeme na vysokých otáčkach? Alebo v čom...
Ja vzdy vyslaham samotne mascarpone a potom prilievam slahacku a doslaham. Nikdy sa mi nezrazil. Zrejme si preslahala.
No,spravne by sa mascarpone mixovat nemalo. Staci sekunda a zrazi sa.
áno aj ja samotne šľahám obe nie spolu.
Ja väčšinou vyšľahám smotanu, prilejem do mascarpone a miešam radšej ručne.
Mascarpone sa nikdy nešľahá, iba mieša. Najprv treba vyšľahať smotanu a potom do nej vmiešať metličkou mascarpone.
Ďakujem hneď ráno to vyskúšam
Nizke otacky, postupne prilievat smotanu. Mne sa to minule stalo s jednou znackou mascarpone dvakrat, ale na treti krat sa mi uz podaril, tak to nebolo v znacke😀 ak sa ti zgrcne, obcas pomoze nahriat trochu vo vodnom kupeli a zase slahat
Osobitné šľahám šľahačku (vychladenu, 40 %) a máscarpone. Ak robím krém z viacerých surovin, ahoj tak osobitne šľahačku a osobitne máscarpone plus zvyšok. Máscarpone ma hutnejsiu konzistenciu a potrebuje dlhšie šľahanie. Potom do hmoty s Máscarpone len pomaly zašľahám šľahačku metličkou