Zgrcnutý mascarpone krém

14. okt 2023

Prosím o radu keď šľahám šľahačku 33% s mascarpone v pomere 1:1 a zrazí sa mi to, v čom je problém? Skúšala som dať ich do mixéra spolu, a už som skúšala aj že vyšľahať najprv smotanu a do toho pridať. Môže byť že mixujeme na vysokých otáčkach? Alebo v čom...

domiklik
14. okt 2023

Osobitné šľahám šľahačku (vychladenu, 40 %) a máscarpone. Ak robím krém z viacerých surovin, ahoj tak osobitne šľahačku a osobitne máscarpone plus zvyšok. Máscarpone ma hutnejsiu konzistenciu a potrebuje dlhšie šľahanie. Potom do hmoty s Máscarpone len pomaly zašľahám šľahačku metličkou

rachel36a
14. okt 2023

Ja vzdy vyslaham samotne mascarpone a potom prilievam slahacku a doslaham. Nikdy sa mi nezrazil. Zrejme si preslahala.

petulda333
14. okt 2023

No,spravne by sa mascarpone mixovat nemalo. Staci sekunda a zrazi sa.

alickapusinka
14. okt 2023

áno aj ja samotne šľahám obe nie spolu.

mici88
14. okt 2023

Ja väčšinou vyšľahám smotanu, prilejem do mascarpone a miešam radšej ručne.

mameha7
14. okt 2023

Mascarpone sa nikdy nešľahá, iba mieša. Najprv treba vyšľahať smotanu a potom do nej vmiešať metličkou mascarpone.

autor
14. okt 2023

Ďakujem hneď ráno to vyskúšam

majlo1234
14. okt 2023

Nizke otacky, postupne prilievat smotanu. Mne sa to minule stalo s jednou znackou mascarpone dvakrat, ale na treti krat sa mi uz podaril, tak to nebolo v znacke😀 ak sa ti zgrcne, obcas pomoze nahriat trochu vo vodnom kupeli a zase slahat