Ahojte.
Skúšal už niekto alebo robievate žemľovku s jemným (nehrudkovitym) tvarohom? Hrudkovity nemám a nechce sa mi len kvôli tomu zajtra ísť do obchodu. Ostatné ingrediencie mám 😉 Bude žemľovka chutná aj s jemným ? Ďakujem
Nic nim nepokazis, ja bezne robim aj s jemnym tvarohom a nie je problem.😊
Ja mam.radsej jemný a ešte k nemu pridávam kyslú smotanu. Potom je ako obláčik. Hrudkovy je niekedy gumovity
Ďakujem všetkým. Urobím s jemným. A s pudingom vyskúšam nabudúce 👍
@volterra ja davam aj tvaroh, potom zalejem uvarenym vanilkovym pudingom a visne... bez pudingu uz ani nerobim
@mk1111111111 viete mi poslať celý recept prosím? Dakujem
@tinkac Formu vytriet maslom a vysypat struhankou.
Poukladame na kolieska pokrajanu (vyska koliesok cca 2 cm ) lupacku namocenu z jednej aj druhej strany v mlieku si 2 zlkami a vanilininovym cukrom.
Na to vrstva z tvarohu s cukrom, zltkom, vanilininovym cukrom a citronovou stavou.
Na tvaroh posypeme vykostkovanymi visnami a zalejeme uvarenym vanilkovym pudingom podla navodu.
Zakryjeme vrstvou namocenych koliesok lupacky, pripadne, ak nemate radi mak na lupackach- inde sa to asi vola sladky rozok, tak moze ist vianocka nakrajana na 2 cm platy. Ovocie moze byt tiez podla chuti.
Dame piect na 180-190st. Na cca 45-50 min. Zakryte. Ja robim v jenskom skle, to ma poklop.
Po 45-50min otvorime a navstvime vyslahany sneh z bielkov s cukrom. Dopecieme do zlatista, cca 5 min
@9gabi9 Ano robievam, chuti nam tak viac ako s hrudkovitym