Ahojte. Vytiahla som z rúry žemľovku a išla uložiť deti. Keď som sa vrátila, bola celá obsiata náhradnými jantárovými guličkami.
To sa mi niečo vyzrážalo? Karamel?
Vyzerá to pekne, len sa bojím či to nemohol zatiaľ nejaký hmyz naklásť vajcia, aj keď nič nám tu nelieta.
Ochutnala som jednu a nič som necítila.
Ďakujem za názory.
Cukor 🙂
Jantárove guličky to je krásne prirovnanie
Áno, je to cukor
Ďakujem za odpovede ☺️ dnes som ho pridala viacej ako obyčajne, lebo minule mali deti pripomienky k pene.
Ale je to naozaj nádherné. Ak by som chcela taký efekt dosiahnuť úmyselne, viete ako na to?
@matrioshka333 je to bezny jav...ja robim penu na zakusky zapecenu a vždy mam tie kvapky...
My robievame “falošný krémeš”, hore má osladený sneh z bielkov a tiež sa vždy vyzráža 🙂. Len ho musíš nechať vychladnúť, to môže byť pri žemľovke problém 🙂
ja ich tam chcem mať a nikdy sa mi to nepodarí!
@andaluzia12 skús dať viac cukru a po upečení na chladnejšie miesto.
@andaluzia12 odteraz ich tam chcem mať aj ja 😄
@matrioshka333 do buducna ked budes robit penu, do vyslahanej prislahaj lyzicu citronovej stavy a lyzicu maizeny (ak robis sneh zo 4 bielkov a 4 lyzic cukru), pena ti nespadne a ani nebude vlhnut. Tie jantarove kvapky su tam preto, lebo sneh nie je prepeceny a bielky vyzrazane a vlhkost z bielkov rozpusta cukor vo rtchnych vstrvach snehu
Cukor sa vyzrazal 🙂 je to v pohode