Zemiaková polievka na kyslo

3. sep 2023

Môžem ju spraviť aj z kyslej smotany a mlieka?

h2
3. sep 2023

Jasné.

gejb
3. sep 2023

@h2 mne sa toto kombinácia vždy zrazi. Aj keď prilievam pomaly...nejaká rada?

babulkomale
3. sep 2023

@gejb ja to robim takto: do salky si odoberiem z polievky, necham vychladnut par minut, kyslu smotanu si prihrejem v mikrovlnke, a do smotany pridam tu trosku vychladenu polievku, premiesam a ked sa to spoji, postupne pridavam do polievky. Nikdy sa mi nezrazilo. Treba vzdy davat teplejsie do chladnejsieho, nie studene hodit do horuceho.

markusrasford
3. sep 2023

Urob zápražku podlej mliekom a potom pridaj kyslú smotanu a dobre ju rozhabarkuj

aiana24
3. sep 2023

@gejb u nas: kysla smotana a mlieko/voda sa zmiesaju v hrnceku, prip. aj s trochou muky, papriky, soli. Smotana sa musi dobre rozmiesat. Az potom sa to vleje do polievky.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
3. sep 2023

@gejb Rozmiešam si smotanu s mliekom a hladkou múkou vedľa v nejakej nádobe, k tomu postupne po troche prilievam horúcu vodu z polievky a stále miešam. Dám jej tam dosť veľa, aby to bolo teplé. Potom cez sitko vlejem do polievky, dobre rozmiešam a nechám prevrieť.

gejb
4. sep 2023

Ďakujem všetkým za rady. vždy som používala len šľahačku lebo to bola istota 😁 budem robit tento týždeň fazulovu na kyslo tak skúsim ☺️

lukbe
4. sep 2023

V pohode,ja robím len z kyslej smotany plus zmiesavam so sladkou,teda na varenie,proti zrazeniu mi poradili trochu sódy bicarbony.