Ahojte, ktorá zo smotán je najlepšia do takejto polievky? Ďakujem
ja používam len šľahačkovú - je jemnejšía ako na varenie 🙂
Ja používam len mlieko🤷🏽♀️
@aadaa66 Dôležitý je postup: smotanu/mlieko nechať prevrieť v polievke. Polievku odstaviť z ohňa a až po chvíli dochutiť octom. Toto je rada od kuchára. Ja tak robím roky a nikdy sa mi žiadna polievka na kyslo nezrazila.
ja robim vsetky kysle polievky len s mliekom, neviem preco, ale vadi mi chut kyslej smotany v polievke
nic sa ti nezrazi, len treba dat z horucej polievky do smotany/mlieka (to co clovek pouzije je o zvyku a chuti), rozmiesat a az potom to take vlazne naliat do polievky, nechat prevriet a potom dochucovat. Vsetky kysle polievky robim takto...
Používam 33 %-tnu smotanu. Ochucujem prevarenym octom, ked je polievka vo vare. Nikdy sa nezrazí.
@aadaa66 ja dávam pol na pol na varenie a kyslu smotanu
Ale moja mamina dáva iba smotanu na varenie a mlieko a potom dochucuje octom 🙂