Zemiaková polievka na kyslo

aadaa66
2. mar 2022

Ahojte, ktorá zo smotán je najlepšia do takejto polievky? Ďakujem

nika_val
2. mar 2022

@aadaa66 ja dávam pol na pol na varenie a kyslu smotanu
Ale moja mamina dáva iba smotanu na varenie a mlieko a potom dochucuje octom 🙂

aadaa66
autor
2. mar 2022

@nika_val a nezvykne sa jej zraziť?

nika_val
2. mar 2022

@aadaa66 nechávam smotanu vonku s chladničky ešte par minut pred tym ako začnem variť
A ešte sa mi to nestalo, to dávam kyslu do všetkého segedin, sviečková, prívarok 😀
Teda raz sa mi stalo pri segedine ale medzi tou kapustou to nebolo vidno 🙈
Ale ak sa bojiš skus to s tým octom 🙂

maminka2013
2. mar 2022

ja používam len šľahačkovú - je jemnejšía ako na varenie 🙂

jjanulienka
2. mar 2022

Ja používam len mlieko🤷🏽‍♀️

dori2
2. mar 2022

@aadaa66 rozmiesaj si kyslu smotanu v malom mnozstve odobratej polievky bokom, az tak to náej cele do polievky

lilianka28
2. mar 2022

@aadaa66 Dôležitý je postup: smotanu/mlieko nechať prevrieť v polievke. Polievku odstaviť z ohňa a až po chvíli dochutiť octom. Toto je rada od kuchára. Ja tak robím roky a nikdy sa mi žiadna polievka na kyslo nezrazila.

nelca84
2. mar 2022

ja robim vsetky kysle polievky len s mliekom, neviem preco, ale vadi mi chut kyslej smotany v polievke

simca06022011
2. mar 2022

nic sa ti nezrazi, len treba dat z horucej polievky do smotany/mlieka (to co clovek pouzije je o zvyku a chuti), rozmiesat a az potom to take vlazne naliat do polievky, nechat prevriet a potom dochucovat. Vsetky kysle polievky robim takto...

fineta
2. mar 2022

Používam 33 %-tnu smotanu. Ochucujem prevarenym octom, ked je polievka vo vare. Nikdy sa nezrazí.