Zemiaková na kyslo

3. jan 2025

Dobrý deň ženy. Chcel by som uvariť polievku zemiakovú na kyslo ako kedysi babka varila. Takú aj s vareným vajíčkom a kôprom. Poradíte mi ako na to? Na nete sa mi zdá,že je každý recept iný a konkrétne takýto aj s vajíčkom a kôprom som ani nenašiel. Ďakujem za každú radu 😀

lukbe
3. jan 2025

Uvarim zemiaky na kocky, varia sa s bobkovým listom. Keď sú uvarené, pridávam kyslú aj sladkú smotanu, dám trochu sodabicarbony, aby sa nezrazila, miešať, zahustíme bud solamylom alebo hladkou múkou, alebo aj aj, pridám korenie, podravku, soľ podľa chuti, kôpor. No a vajíčko, netuším, to chceš navrch ako volské oko ci ako? Lebo jednu robím tak, že vajíčko pridám do vriacej polievky, ale to je iná.

katie253
3. jan 2025

@lukbe vajíčka uvariť na tvrdo a len do taniera sa už dávajú , do hotovej polievky

slavomira236
3. jan 2025

Vajicko sa dava do privarku navrch. Ked robim polievku robim bez

autor
3. jan 2025

@lukbe
Nie nie,také uvarené na tvrdo a pretlačené cez to kolečko čo sa aj zemiaky na šalát pretláčajú. A ďakujem pekne za recept 😀

lukbe
3. jan 2025

Jasné, to už vieš ako🙂. Skúšaj a prídeš na to, či je to ono. Miesto vajíčka môžeš aj fašírky alebo opečené klobasky😋.

lukbe
4. jan 2025

@autor podarilo sa? Tu je moja dnešná 😋.

malinovka333
4. jan 2025

@lukbe prosim ta to maso si robila?vyzera to fantasticky

lukbe
Včera o 07:11

@malinovka333 ďakujem, áno. Je to fašírka, radšej robím takto vcelku.

malinovka333
Včera o 09:45

@lukbe mozem poprosit recept?to pecies?

lukbe
Včera o 10:39

@malinovka333 áno, vcelku pečiem v rúre. Mäso dám zomrieť v mäsiarni (bravčové pliecko) alebo dostať aj hotové balíčky s mletým mäsom, nie každé je však dobré, niektoré mi pripadá ako z umelej hmoty😅, ale to si zistíš. Asi 1 kg mletého mäsa, dám tam 1 vajíčko, rozmocené rožky, vytlačiť z nich vodu, asi 2, korenie, soľ, podravku podľa chuti, roztlaceny strúčik cesnaku, ak mám poruke, tak aj nasekanu petržlenovú vňať. Všetko zmiešať, vytvarovat do pekáča, v ktorom je trochu oleja. Navrch ešte posypem strúhankou. Pečiem v zakrytom pekáči vyše hodiny, na asi 190 stupnoch, podlejem občas vodou, ku koncu môžeš pekac aj odkryť a takto dopekať. Niekto zvykne dávať doprostred aj vajíčka natvrdo, má to takto plnené. Ja to nemusím. Nech sa podarí 😊.

malinovka333
Včera o 10:47

@lukbe dakujem velmi pekne.pecenu som este nerobila a toto mi pripomenulo skolsku jedalen.my mame radi privarky ale robila som vzdyv obycajne fasirky.maso si meliem doma.tvoja vyzera fakt skvele a idem zajtra na to. Dakujem aj za inspiraciu.chcela som robit zrovna klasicke fasirky. ☺️

lukbe
Včera o 10:56

@malinovka333 ak sa robí vcelku v rúre, podľa mňa, je v tom menej oleja a máš s tým aj menej prace.