Pekne popoludnie , chcela by som sa s vami tu poradiť mate veľa skúsenosti . Hneď na úvod nie s maminou lebo je v práci musela zostať do večera az a chystám jej prekvapenie masko a zemiakovou kasu . . Spravila som zemiakovú kasu a ja zemiakovú kasu viem robiť naučila má to mlieko maslo a je to mňam . Ale dnes pána beka je tá kasa sypká. A mlieka som tam už dodala až až . Zemiaky boli z lidla pozerala som pekne veľké aby som ich rýchlejšie očistila tak možno aj zlý tip ? 😅 budem rada za každú radu ako nemať sýpku zemiakovú kasu . Ďakujem a prajem ešte pekný zbytok dns
Čím to pučiš? Ručným pucakom 😅 alebo slahas? Ono asi je to jedno. Kúpila si zrejme zemiaky na šalát 🙂 ale to nič. Dobre to bude 😇 čo znamená, veľa mlieka? Koľko kg zemiakov a koľko mlieka si tam už šupla? Snáď ma to moje dieta tiež niekedy takto prekvapí ☺️
Ako bolo spomenuté, nie je dôležitá veľkosť zemiakov ale varný typ. Ideál je C alebo potom univerzálny typ B.
https://tesco.sk/hello/clanok/typy-zemiakov-aky...
Btw zaujímalo by ma, ktorý pubertak používa výraz 'pána beka' :D
zly typ zemiakov, niekedy ani z Bcok sa nepodari.. to sa stava. Viac masla skus a vymiesat... a ked tak nic, tak bude sypka 🙂
Autorka, kolko si dala masla?
@andreatytler Este bolo krišpín dolina, ježiškove husličky či ježkovy zraky
Pardon za spam, tiez som netusila, ze diskusia o zemiakovej kaši bude taka zabavna...
Ano, zly typ zemiakov, asi s tym uz vela nespravis. Ja vzdy kupujem zemiaky podla toho, co z nich chcem robit.
@andreatytler Máriu mám svokru, to nebudem skusat 🙈
@nelca84 a ja teraz úplne debilne sa opýtam..vidíte aj počas roka toto označenie zemiakov? Ja to vnímam len cez veľkú noc. A potom je zrazu zemiak jak zemiak. Či? Ja neznášam nakupovanie. Robím všetko v tých obchodoch rýchlo, ale fakt vnímam toto rozdelenie len na veľkú noc a na Vianoce ešte.
Ja zemiaky neriesim, mame v pivnici a tusim AB su, ja sypke a rozvarajuce sa nemam rada. ...uvarim, dam maslo a popucim rucne s pucakom a potom horuce mlieko podla potreby.
Tak zemiaková kaša, či pyré? Lebo zemiaková kaša, alebo aj fučka sú popučené zemiaky s troškou vody a múky. Na to sa dáva smažená cibuľka, či slanina.
Pyré sú rozmixované zemiaky, do ktorých sa pridáva maslo, mlieko. Ja dávam trocha sladkej smotany na šľahanie a kyslú smotanu, vymixujem dohladka.
Tiež robím z rôznych varných typov zemiakov a doteraz nebol problém, žiadne hrudky.
A bolo to mliecko horuce? Ak si neohriala a dala studene, aj tam.moze byt "zádrheľ"
Treba dať pozor ake zemiaky kúpiš, su určene zemiaky na šalat a tie sú fakt tvrde, a ťažko sa robí z toho kaša.
Ja prvo roztlačím zemiaky, pridám maslo a potom smotanu 30%..a zvyšok mlieko, kaša je úplne lahodná a krémová