Zeleninový vývar

31. dec 2023

Ahojte, prosím, poradíte? Varím polievku podľa receptu, treba tam liter zeleninového vývaru. Prosím, ako treba taký vývar pripraviť?

petronellla87
31. dec 2023

Ja by som dala do vriacej vody dve kocky bujónu a vybavene 😂

autor
31. dec 2023

@petronellla87 Ďakujem, ale ja teraz nemám zeleninový ani iný bujon, takže to musím skúsiť so zeleninou.

domak2
31. dec 2023

Ak nemáš zeleninový bujon, tak sprav zeleninový vývar. Ale teoreticky bude stačiť voda a viac polievku ochutit.

luliu
31. dec 2023

Vyvaris zeleninu vo vode 😉

autor
31. dec 2023

Ďakujem.

nafka0483
31. dec 2023

Zeleninovy vyvar podobne ako masovy - ja davam stred s jadierkami z tekvice, mrkvu, petrzlen, zeler, atd vsetko mozne co mam doma, necham zovriet, dam sol a koreniny, zelene vnatky a stisim a necham len pomalicky bublat a varim aspon 2 hodiny.

maninka1974
31. dec 2023

Zeleninu mrkvu petržlen zeler kaleráb co máš nakrájame dáš na oleji osmažíme zalejeme vodou povaríme posolit povariť pridáte korenie

autor
31. dec 2023

@nafka0483 Díky, môžem začaľ varenie.

autor
31. dec 2023

@maninka1974 Aj toto môže byť dobrý recept.

petronellla87
31. dec 2023

Jaj ..tak v tom pripade by som ocistila zeleninu, orestovala na olivaci zaliala vodou, osolila dala gulickove korenie a ak mas bylinky a dlllllho varila😊

luccija
31. dec 2023

Nemáš ani tekuté maggi či nejaké bylinky?petržlen, ligurcek, môžeš dať aj jednu cibuľu, cesnak

viestta
31. dec 2023

Autorka, nemam vyvar (zvycajne nemam) dam vodu, dochutim domacou vegetou, ale posluzi aj ta kupovana

muchacici
31. dec 2023

Minule v telke jeden šéfkuchár pridával do jedla zeleninový vývar a vravel, že ten si môžeme pripraviť z uvarených šupiek z cibule, hocijakých odrezkov zo zeleniny, bobkového listu a nového korenia. Povariť 10-15 minút, scediť a máš zeleninový vývar do hocičoho 🙂

muchacici
31. dec 2023

Ale ako už tu bolo spomenuté, keď ide iba o zeleninovú polievku, buď na oliv.oleji, obyč.oleji alebo masle trochu opražím zeleninu akú mám, zalejem, pridám soľ, maggi, vegetku 🙂

autor
31. dec 2023

Veľké ďakujem.