Ahojte, prosím, poradíte? Varím polievku podľa receptu, treba tam liter zeleninového vývaru. Prosím, ako treba taký vývar pripraviť?
@petronellla87 Ďakujem, ale ja teraz nemám zeleninový ani iný bujon, takže to musím skúsiť so zeleninou.
Ak nemáš zeleninový bujon, tak sprav zeleninový vývar. Ale teoreticky bude stačiť voda a viac polievku ochutit.
Vyvaris zeleninu vo vode 😉
Ďakujem.
Zeleninovy vyvar podobne ako masovy - ja davam stred s jadierkami z tekvice, mrkvu, petrzlen, zeler, atd vsetko mozne co mam doma, necham zovriet, dam sol a koreniny, zelene vnatky a stisim a necham len pomalicky bublat a varim aspon 2 hodiny.
Zeleninu mrkvu petržlen zeler kaleráb co máš nakrájame dáš na oleji osmažíme zalejeme vodou povaríme posolit povariť pridáte korenie
@nafka0483 Díky, môžem začaľ varenie.
@maninka1974 Aj toto môže byť dobrý recept.
Jaj ..tak v tom pripade by som ocistila zeleninu, orestovala na olivaci zaliala vodou, osolila dala gulickove korenie a ak mas bylinky a dlllllho varila😊
Nemáš ani tekuté maggi či nejaké bylinky?petržlen, ligurcek, môžeš dať aj jednu cibuľu, cesnak
Autorka, nemam vyvar (zvycajne nemam) dam vodu, dochutim domacou vegetou, ale posluzi aj ta kupovana
Minule v telke jeden šéfkuchár pridával do jedla zeleninový vývar a vravel, že ten si môžeme pripraviť z uvarených šupiek z cibule, hocijakých odrezkov zo zeleniny, bobkového listu a nového korenia. Povariť 10-15 minút, scediť a máš zeleninový vývar do hocičoho 🙂
Ale ako už tu bolo spomenuté, keď ide iba o zeleninovú polievku, buď na oliv.oleji, obyč.oleji alebo masle trochu opražím zeleninu akú mám, zalejem, pridám soľ, maggi, vegetku 🙂
Veľké ďakujem.
Ja by som dala do vriacej vody dve kocky bujónu a vybavene 😂