Ahojte dievcata, viem, ze je toho plny internet ale viete mi poradit Vami odskusane zeleninove placky? Nieco zdravsie. Na papriku som alergicka a uz mi nejak dochadzaju napady az sa to stale neopakuje. 🙈
Samotné placky nie sú nezdravé, stačí regulovať množstvo tuku v nich. Pripadne pridať bielkoviny, či už syr alebo dip z gréckeho jogurtu s 10g bielkovín/100g.
Cuketovo zemiakové, placky z červenej repy, brokolicove, alebo výborne sú napríklad aj z červenej šošovice a mrkvy.. Na plackach je super ze tam môžeš skúšať hocičo 🤷♀️
A pridať môžeš aj inú zeleninu cuketu, mrkvu, karfiol….
@personality inak áno, ja zvyknem dávať aj strúhanu mozarellu do placiek, aj som zabudla 🙂
@evickuska ja som raz robila take ako cukinove ale dala som miestp cukiny patizon a boli vyborne 😀
Naše naj sú - zemiakové, cuketove, karfilove, batatobe, brokolicove.
Postup je pri všetkých rovnaký... Rozmixujes alebo nastruhas zeleninu z ktorej placky chceš mať, pridáš rozmixovane vločky alebo spaldovu múku, 2 žĺtky. Bielky si rozmixuj vedľa na sneh. Potom už len koreniny - soľ, cesnak, majorán, chilli. K tejto zmesi primiesaj vyslahany sneh a rob na lyžičke ghee masla. Sú dokonalé.
A ešte dodám, vynikajúce sú aj keď tam dáš na strúhanu mozarellu. A dip - biely jogurt grécky, citrónová šťava, cesnaková Pasta alebo Pažítka. Normálne som si chuť urobila takú ze si ich idem urobiť 🤣
@personality dip je samostatna jednotka ale napr. niekto da karfiol, suncicka na drobno, vajicko atd. niekto ine... nejak to osviezit
@13uzivatelka11 to ma nenapadlo, mozarellu zboznujem 🤤
@lucia13022023 veru toto skusim... robievas aj v trube?
A s ovsenými vločkami si neskúšala namiesto múky?
@evickuska ee to nie sú také dobré. Tuk je nositeľom chuti a zas ta lyžička ghee masla je ok
Robím z toho čo doma mám, momentálne najviac cuketa + mrkva + syr ( eidam, parmezán),+vajíčko + trochu strúhanky, pečiem na plechu a niekedy.vytbkrim placku do stredu dám kúsok syra a ešte prekryjeme plackovou hmotou 👌👌
@13uzivatelka11 ano ano len skor tie ingrediencie doplnit 🙈
@princess59 superko dakujem 🙏
@evickuska Ja zvyknem robit cuketovo-zemiakove, ale recept mam taky od oka. Proste podobne ako zemiakove, len tam davam aj tu cuketu.