Ahojte prosím tie ktoré robievate kiwi kolac ,želatínu zo sumienky pridavate aj cukor?chcem dať 2pima kiwi sumienky,liter vody a 2zlate klasy našla som recept kde ide 6lyzic cukru a mne sa to zdá už moc sladké veď samotna zarobena sumienka je sladká tak váham či dať ten cukor dakujem
Ja robievam takto s cukrom: 2 balíky šumienka Tang, 7dcl voda, 7PL kryšt. cukor, 2 balíky Zlatý klas
My tiez nemame radi tu polevu prikro sladku. Na 2x Pima dzus dam 1 liter vody, 2 zlate klasy a 20 dkg cukru ( netusim kolko je to lyzice) ale moc sladke to nie je, skor take kysle.
Ja do tej Pima sumienky uz cukor nepridavam, aj tak je to sladke jaj slak.
Ja robím 1l vody, 1 pima, 2 zlaté klasy, 12 dkg cukru a sladké mi to nepríde. A ani tá smotanová časť sa mi nezdá nejaká veľmi sladká, to dávam 1 smotanu 33%, 2 kyslé smotany a 2 lyžice práškového cukru.
Veď si to urob bez cukru a ochutnáš pred vyliatím na koláč. Ale sumienka je dosť ochutena a želé by nemalo chuťou prebíjať zvyšok zákusku.
Robila som ho minulý týždeň. Dala som asi 3 lyžice cukru. Obvykle tá sumienka býva sladká ale táto bola veru kyselá😀
Ja robievam zo sirupu, alebo stavy z kompotu a cukor uz nepridavam. Pre mna by to uz bolo moc.