Kocky prosim Vas aku pouzivate zelatinu na vyrobu domacich gumenych cukrikov? Okrem tej klasickej zelatiny na pecenie, kde je pridavany cukor. Potrebujem minimalizovat obsah cukru. Dakujem za tipy 🙏😊
a aký pomer šťavy a želatíny dávate na medvedíky? Mám formu ale akosi to nevyšlo ani s receptom. Robila som s potrav. želatínou, musím skúsiť ten agar.
@romiada
@evitka83
nie nerobila som ich, len veľa ľudí sa vyhýba klasickej želatíne kvôli tomu, že je z "mäsa". agar je rastlinný. ja osobne ale jedávam želatínu - zloženie má - bravčová želatína a teda tam cukor nie je. nie tie už pripravené želé na torty, tam asi cukor je. ja si robím 2x ročne "takú kúru" - kúpim si 150 g želatíny a vždy si večer 5g zamiešam do vody a ráno je z toho taký nechutný gél a to vypijem. Je to taký žltý alebo modrý sáčok, záleží od výrobcu. To je podľa mňa lepšie použiť ako tie želé, keďže je jasné, že deti asi taký bezchutný "gyzd" nevypijú. Tieto tuhnú dosť, tak myslím že podľa návodu v pohode.
agar - prírodná želatína z riasy
https://najky.webnoviny.sk/domace-gumove-medved...