Chcela by som sa s Vami poradit.
Cez vikend som skusala kolac co dom dal a rozhodla som sa pre plnku - miesto zlateho klasu som dala puding, takze som ho klasicky uvarila. nechala som to vychladnut na izbovu teplotu, maslo som mala uz par hodin mimo chladnicky.
dala som to do robota, a slahalo sa to spolu slahalo slahalo - az to bolo krasne jemne. hovorim si juch, lebo ked som to robila prvy krat, zdrclo sa to.
kolac hotovy, polka zjedena, ulozeny v chladnicke.
kukam po dni na kolac a plnka - komplet zdrcnuta. dokelu jak je to mozne? tak sa mi v chlade vyzrazalo maslo? co robit nabuduce?
nasla som rozne diskusie na zdrcnutu plnku, ale nie zeby sa zdrcla az za den... dakujem!
@dkethe vzdy musis najprv maslo vyslahat ( ja keby do neho nesiel uz cukor, vyslahaj ho ) .. neexistuje, ze az spolu s pudingom a este s celou plnkou naraz bez postupneho pridavania po lyziciach.
ide o to, ze tym, ze maslo uz je vyslahane, je teplota spojena.. ked po troche davas plnku, taa nikdy nema uuuuplne rovnaku teplotu, ale postupnym primiesavanim sa ta teplota spolu spaja a tym zabranis šoku z rozdielnych teplot a plnka bude OK.
A vzdy plnku do masla... nie maslo do plnky.
Treba riadne vyšľahať ako maslo s cukrom, tak aj vychladnutý puding. Každé zvlášť. Potom puding po lyžiciach pridávať do masla, ale už len pri malých otáčkach.
ja uvarím puding aj s cukrom a keď vychladne dám do neho maslo a vyšľahám....ešte sa mi nikdy nič nezgrclo....
tiež varím puding aj s cukrom a ešte do horúceho dám kúsok masla, potom pokračujem tak, ako radia vo vyšších príspevkoch, tiež sa mi nezráža, aj keď teda ja takéto krémy nerobím často.
vzdy musis robit tak, ze musia mat rovnaku teplotu. Maslo vyslahas najprv same s cukrom a potom po lyziciach pridavas vychladnuty puding .... nie naraz, lebo vtedy sa to takto zrazit moze...