Ahojte dievcata, ako robite salat na zdravo? Naklepsie bez majonezy. Minuly rok som pouzila grecky jogurt to bolo pevne ako blazon som otocila misu a nic ale nebolo to take chutne nieco tomu chybalo. Manzel je antimajonezista a mne to nejak neprekaza ale stale hladam to prave orechove ako ho urobit na zdravo.
@evickuska sladkokyslý nálev, my sme majonézu v živote nejedli
My davame smotanovy jogurt. Syn nema rad ani taky, jemu robim zemiakovy salat s uhorkami a cibulou.
Do jogurtu pridat horcicu a med a da sa trosku dochutit a tym aj zriedit stavou z kyslych uhoriek, alebo tou vodou z uvarenej mrkvy, pripadne trochu slahackovej smotany
Ja davam majonezu a smotanovy jogurt pol na pol. Mozno nie uplne zdrava verzia, ale aspon zdravsia.
Dávam jogurt holandiu, a 2 pl tatarky a šťava z uhoriek je akurát 🙂
moja verzia nie je vyslovene zdrava ale tak lepsia ako majoneza z obchodu- do slahackovej smotany vmiesam popucene uvarene zltka, pridam horcicu, korenie sol a citronovu stavu. chute vyvazujem kym nam nie je akurat kysly a slany 🙂
@daniela2202 tiež sladkokysly nálev, žiadna majonéza, jogurt, smotana, nič.
@ivana11155 😊👍
Môžeš ešte zemiaky vymeniť za cviklu. 😁
Teraz naposledy som videla recept kde dali Ricottu.
@evickuska nasla som moznost pouzit ricottu s horcicou pre chut
Ja som tento rok robila s greckym jogurtom a priliala som aj smotanu na varenie, lebo mi prisiel suchy.
Dala som zemiaky, mrkvu, vajce a kyslu uhorku. Sol, korenie. Robila som od oka a podla chuti z toho co muz moze, lebo je na speci strave.
A muz zhodnotil, se to nema daleko od majonezoveho 🤷♀️
Tak asi treba len skusat 😁
Pokial tam das jogurt, treba ale pocitat s tym, ze jogurt stale pracuje. Takze hned do chladu a urychlene zjest, lebo postuone bude kysly
Uvarena cvikla,,pokrajana na kocky, vajicko,,uhorka, kukurica, mrkva, hrasok.
Majonezu urobim z domacich varenych vajec, soli korenia, olivoveho oleja alebo aj repkoveho a horcie.
Sebe miesto majonezy davam jogurt.
Lepsia je kysla smotana ako jogurt, alebo aspon pridat smotanu k jogurtu.