Dobry den nenasla som tu podobnu temu, tak zakladam novu ak je tu uz tak sa ospravedlnujem. Chcela by som vas mamicky ci nemamicky poprosit, poradit nejaky zdravy jedalny listok ci niektora nema skusennost, tak dlhodobejsie. Mam nejake zdravotne problemy a chcela by som uplne zmenit zivotny styl a tyka sa to aj stravovania (viac ovocia, zeleniny, vlakniny....) prosim vas ak mate niektora skusennost poradte mi prosim dakujem.
Tak to máš problém, lebo vitamíny sú dvojaké, jedny sa rozpúšťajú v tukoch, druhé vo vode.Takže úplne bez tuku to nepôjde.
@oravese Tak ja mam taku jednoduchu zasadu, ze jem vsetko, ale v mensich mnozstvach. Vzdy mam aspon tretinu zeleniny pri hlavnom jedle a polovicu ovocia na desiatu a na olovrant. Jedine, co som vylucila je vyprazane a majonezu. A vecer nejem pecivo. To je vsetko. Mozno ti to posluzi ako jedalnicek 🙂
@mima4
@juhseverzapad tak staci ked si zeleninu pokvape olivovym, tekvicovym , lanovym, ci inym olejom
@oravese napisem ti typy: napr kasa z batatov - sladkých zemiakov, pecena tekvica, polievka z hokkaido tekvice, pseno v akejkolvek podobe, cokolvek z cervenej sosovice - fasirky, natierky, polievky, pecena cvikla s bryndzou, cviklova natierka atd... rozne salaty zo strukovin, inej zeleniny
Tak či tak, najzdravšie je to čo si telo vypýta, lebo to potrebuje, aby mohlo fungovať.Ja keď mám chuť na zeleninu, tak si dám bagetu.
a to je najdolezitejsie prist nato ktore su tie vhodne
@juhseverzapad, to je kravina, mne sa ziada tlacenka, plesnovy syr, klobasa, lebo som mlsna a pazrava, toto moje telo potrebuje? Zabudla som este veternik a kremes a dala by som si aj vajcovy konak 🙂
skus raw stravu (vitariani) ked tak velmi chces, ti jedia ovocie a zeleninu a nejake orechy, semienka
@katka1981 Aj to obsahuje látky telu prospešné, tak šup do obchodu a pekne sa napapať.
@juhseverzapad, hahaha 🙂 pekny den ti prajem
@katka1981 Aj tebe veľa zdravia
@juhseverzapad, dakujem, aj tebe, aj celej rodinke.
Neviem si to osobne predstavit ze by som jedla iba ovocie a zeleninu, aj ked viem ze je to zdrave
@zabkazelena007 tak clovek si casom zvykne na vsetko mozno aj na toto
@valentinkaa to ano to mas pravdu aj ked neviem ci by som si ja zvykla
@zabkazelena007 len teraz je ten problem, ze clovek ked sa chce zdravo stravovat tak to ide aj do penazi viac
Ahojte dakujem vam za rady,trosku som si studovala co idem dalej robit a rozhodla som sa najskor si spravim detox organizmu, creva, pecen a krv a potom zmenim uplne jedalny listok, hadam sa mi zdravotne polepsi dakujem vam este raz.
@valentinkaa
@134
@katka1981
@oravese ahoj, keď máš nejaké zdravotné problémy a chcela by si zmeniť stravu, skús si nájsť niekoho kto sa venuje tradičnej čínskej medicíne, u nich je veľmi dôležitá dietetika. Mám výbornú skúsenosť. Odporučia aj stravu. Čo jesť, čo vynechať. Určite nie žiadny extrém. Ráno obilninové kaše, neodporúčajú mlieko. Mne toto veľmi pomohlo. Konečne som prestala pátrať čo jesť a čo nie, aké vitamíny potrebujem. Stravujem sa tak, že je to dobré pre telo. Mne čo sa týka zdravia, pomohli neskutočne.
@oravese drz sa 🙂
Co znamena "zdravy" konkretne pre Teba? Pre niekoho to je bez muky, pre niekoho bez mlieka, pre ineho bez tuku, orechov, citrusov atd. Je to velmi individualne a zavisi to od konkretnych problemov, ktore mas. Ak by si to specifikovala, tak sa urcite daju najst inspirativne albumy aj s receptami, napr. bezlaktozove a bezlepkove ma uzivatelka foodkuku.