Ahojte, rada by som zaviedla u nás doma novú podobu snackov a vyhla sa kupovaným (chipsy, tyčinky). Čo sa Vám osvedčilo u Vás doma? Máte nejaké osvedčené recepty napr. na opečenú zeleninu? Prípadne iné zdravšie varianty nakúpené v bežných reťazcoch? Ďakujem a prajem príjemný deň 🙂
My radi chrumkáne len tak nakrájanú zeleninu s humusom, z tortíl keď mi zostanú zvyknem spraviť nachosky s gaucamole alebo rajčinovou salsou, domáce hranolky sú fajn a robím ich aj z batatov, mrkvy a zeleru (ale tie očividne chutia len mne u nás 😂😂), väčšinou mám v mrazničke zmrazené banany a hocikedy z nich spravím "zmrzlinu", tiež mám rada chrumkavý pečený cícer a popcorn, keď si spravíme sami bez kila másla a soli, tak mám pocit, že to tiež nie je také zlé 😅😊
@tinka8301 ahoj,my radi chrumkame trochu posoleny kalerab nakrajany na tenucke platky,alebo mlady zeler s humusom,alebo k tomu urobim nejaky cesnakovo-syrovy dip, pripadne opeciem cicer (len tak vysypat na plech predtym na par hod namoceny a nasledne osuseny cicer,dat koreniny,sol), mame radi aj pecenu tekvicu,v zime gastany...Robime si aj tzv syrove chipsy (z nastruhaneho syru urobit na plech male kopky a opiect do chrumkava)..je toho vela. Prip. skus pozriet stranku mixit,maju tam zdravsich pochutin do aleluja 😁 tieto varianty niesu samozrejme uplne nutricne nezavadne,ale ak to nejes na kila,je to 100krat lepsie ako cipsy alebo keksiky 😊
miesto klasických zemiakových smažených chipsov...ryžové chipsy...Tesco, Lidl...
Miesto klasickych vyprážaných čipsov, má teraz Slovakia chrumkavé nie smažené ale pečené...sorry, za reklamu...
https://www.slovakiachips.sk/portfolio/slovakia...
sú naozaj fajn....
@76california síce nie sú smazene, ale do zdravého to ma kilometre, hlavne kvôli podielu soli a ochucovadiel.
@tinka8301 naučili sme sa nekupovat, nie sú doma, nechýbajú. Občas sa síce doma objavia, netvrdím, že nie, ale určite nie každý týždeň, nie to ešte každý deň.
u nás oriešky, často večer nakrájam mrkvu a dáme si ju s jogurtom a do toho cesnak a takéto, alebo jablko na menšie kúsky a takéto, ale snažím sa čo najskôr si umyť večer zuby, aby som nevyjedala 😀
@tinka8301 my sme si odvykli vecer nieco chrumat, je to len zlozvyk. Presli sme na popijanie 😉
@elizabet173 😅to je dobre, co popijate ?
@svetlonos kecám, dáme si pohár vína, minulý víkend to bolo cinzano, ale to len raz za čas, ale to zobkanie sme si naozaj zatrhli, lebo sa to začalo prejavovať na faldoch 😎
@lienkazuzu ďakujem za nápady. Určite mrknem aj ten mixit 😄
@tinka8301 cícer používam buď uvarený alebo niekedy aj z konzervy (vtedy ho prepláchnem) ... v oboch prípadoch ho najskôr poriadne osuším v kuchynskej utierke, inak nie je taký chrumkavý a potom ho dám na plech, ja používam silikónovú podložku na pečenie, ale kľudne papier, hlavne kvôli čisteniu plechu 😅 zakvapnem ho trochou oleja, osolím a okorením podľa chuti (väčšinou kombo červená paprika a sušený cesnak, ale už som skúšala pridať aj drvený kmín alebo som robila s kari korením, môžeš si to prispôsobiť ako len chceš a vždy ho mať trochu iný), poriadne na plechu premiešam, aby sa rovnomerne cícer v koreninách a oleji obalil a pečiem v predohriatej trúbe na 200°C, kým nie je chrumkavý podľa tvojej chuti (u mňa cca 35 min.) 🙂
ovocie a zelenina, oriesky