Mate typ na nejaky naozaj kvalitny chlebik alebo pecivo ktore je mozne kupit v obchode?Takto,moje domace robene chleby su vzdy dobre akurat tak v den upecenia,potom sa to uz pohryst neda,vzdala som to kedze som vyskusala viacero receptov,kvaskovat neviem,ergo-tudy cesta nevede 🤷♀️😏 V regaloch obchodov sa vsetko tvari ako tmave a plne zrniecok,ale to este nic nevypoveda o tom ci je to naozaj zdrave a spolahlive.Preto by som sa chcela opytat mamiciek,ktore su odkazane na kupovane pecivo ci mi viete spolahlivo poradit ktore je najkvalitnejsie a zdrave.Predpokladam ze to bude urcite nejaky baleny.PS:Ja pecivo nejem,potrebujem to pre dcerku na desiatu,pripadne manzela nech mu nerastie pupek 😁
Slatinsky 100 % celozrnny chlieb.iny nekupujem
@lenuliatko84
@alica2202 No super,moc dakujem 😊👍
@lenuliatko84
@alica2202 A chcu vam ho deti jest?Sa mi zdal na omak nejaky taky tuhsi,hutny.
Ja kupujem len kvaskove cisto spaldove alebo s primesou spaldy z pekarne.
@iwesska ja tiez spaldovy, pekaren. Pocas pandemie som kupila vzdy zo 3-4 naraz, zamrazila po polovickach a po odmrazeni boli take iste ako v den upecenia. A jedli sme ich po odmrazeni aj na druhy-treti den a rovnako dobry bol chlebik.
@nini1010 ahok, aj ja kupujem Slatinsky chlieb ale co sa tyka peciva- za mna velmi dobry navod ako sa v tom vyznat je na youtube- Igor Bukovsky- Ako si spravne vybrat pecivo..Ma to 4 casti a je tam presne o tom ze pecivo so vselijakymi posypkami aj tmave chleby mozu byt len predrazena biela muka. Je to vyuzitelne aj v praxi, on sam hovori ake pecivo si kupuje. Netvrdim ze sa stravujem podla neho. Za mna su niektore veci trosku extrem ale tieto videa mi pomohli lepsie citat etikety 😊
@nini1010 u nas doma ho len jem ja. Obcas, pretoze ma len par dni trvanlivost a ja ho sama cely nezjem. Do mraznicky sa ho neoplati davat, lebo po rozmrazeni uz vobec nie je chutny. Muz ho je len vtedy, ked ine nemame. Deti klasika - biely rozok a klasicky chlieb. Podla mna to nie je az take chutne, ale ja som si uz zvykla. A dost mi vadi, ze uz na druhy den nie je taky makky ako hned po otvoreni (a to ho poriadne zabalim). Ale vyskusaj, a uvidis podla seba
Ziadne naozaj zdrave pecivo ci chlieb nie je na dalsi den take,ako ked je cerstve.
Napokon,ani ziadne biele pevivo...ved aj to kupene bud stvrdne alebo zgumovie...
Ale zase dobry domaci chlebik urvite nemoze byt na dalsi den ako kamen.
Mozno ho zle skladujes...
Treba si ujasnit,ci chces nieco zdrave alebo ides iba po chuti,nadychanosti.
Aj celozrnny chlieb moze byt mäkkunky.ale nikdy nebude ako ten biely,paperovy...
Pozri si fakt Bukovskeho....
Obavam sa,ze kvalitne chleby kuois len balene...to zase je v plaste...no.na vyber moc nemas..
@osky Mozno ho proste iba zle robim 😁😁🤷♀️ alebo mam na prd recept.Kvaskovat neviem a ani na to nemam nervy,to sa priznam narovinu.Peciem dobre a rada ale chleby proste neviem a odmietam vstavat o 4 aby som urobila cerstvy chleba na desiatu navyse ked sa u nas je naozaj ze minimalne minimum peciva.Ja chcem zdravy ale dcera mi zje jedine makky takze to proste musi byt aj zdrave aj nadychane.Nie som ziadna fanaticka ze zdravy alebo ziadny ale rada by som nasla alternativu zhodnu pre obe preto som sa prisla poradit.Viac hlav viac rozumu.
Slatinsky chlieb celozrnny je naozaj celozrnny. Baleny. Kupis v Tescu