Dobre ranko poradte mi znacku byvaju kase ktore sa zaleju vodou. Hlavne sa mi jedna o rychlu pripravu
Hociktorú vieš zaliať aj vodou, ide o chuť, bude proste chutiť inak. Kúp si rastlinné mlieko a zalej tým, ak sa chceš vyhnúť kravskemu mlieku. Ja si takto kupujem napríklad pohánkovú kašu tuším Enza alebo tak nejak sa volá a zalievam mandľovým mliekom a chutí mi mega.
Ja si zalievam obyc vlocky vodou a potom pridam obocie a tvaroh alebo biely jogurt
nominal aj za mna
aj v Kauflande som videla, v Tescu, ale cely vyber mavaju v obchodoch so zdravou vyzivou, maju rozne druhy, su bez cukru, zaleju sa vodou, mliekom... pridas napr. kakove hoblinky , ovcie, ja davam aj toto korenie
https://www.grizly.sk/sonnentor-charlieho-koren...
Ja si miesam:
2 balíky jemných vložiek
1 ktorákoľvek kasa nominal
3 lyzice chia semien
1 balík orechy mix (250 g)
1 balík veľkých hrozienok (Thompson) alebo ineho sušeného ovocia
+ niekedy aj lyzica semiačok ktoré mám doma (tekvicové, slnečnicové, konopné)
Toto je zmes na raňajky pre jednu osobu na 2 týždne. Zalievam len horúcou vodou a pridám budto trochu medu alebo arasidove maslo, jogurt, škoricu pripadne nakrájany banán. Ja sa rýchlo niečoho prejem ked jem to iste jedlo ale túto kašu ranajkujeme doma už 2 roky a stále nám chuti
Kaša ma veľký úspech aj u návštev, každý sa pýta co to je kde ju kupujem 😊, je výživná, zasýti. A hlavne konzistencia taká akurát ani úplne tekutá kaša ani úplne tuhá ako býva z čisto ovsenych vložiek ktoré sa netvária
@banalu veľmi dobré chutné
autorka - najlacnejšie som našla v LIdli alebo ak robím objednávku vitamínov objednám cez mojalekareň.sk. Tam je veľký výber. Ja pridávam sirupy - agávový, datlový, + škoricu a zalejem rastlinným mliekom
Nikedy pridám semiačka, niekedy ovocie aj keď ovocie by sa s obilninami nemalo
Nominal kaše, máme aj pohánkovú, aj ryžovú. Ochutím medom alebo čakankovým sirupom. Plus do toho si objednávame Brix ovocie, oriešky a to si tam dávam 🙂
Ak nemáš nič proti mlieku tak si radšej do horúca zohrej v mikrovlnke mlieko a zalej si napríklad tu kašu nominal s mliekom lebo s vodou je to podľa mňa nejedlé
@gleep1 je to také plané bez mlieka, ja používam rastlinné, zvykla som si, keď to dochutím všetkým možným tak sa dá na to si zvyknúť
@kvetinka75 no je to ako potrava pre zviera, ved môže byť aj rastlinné, kto už ako si vyberie, ale s vodou sú dobré len tie v sáčku co už majú v sebe sušené mlieko...no a ovocie orechy do toho alebo ja milujem aj arasidove maslo, chia semena, kto už čo si namixuje ako mu chuti ale pre mňa je to akokoľvek s vodou naozaj zlé nevraviac o tom ze to mlieko tam dá aspoň nejaký ten proteín k tomu množstvu sacharidov, lebo taka kaša s ovocím a medom alebo agave sirupom alebo s čím tak to je akurát tak nezdrava sacharidova bomba, asi opak toho co človek tou kašou na raňajky mieni
@gleep1 ja som na rastlinnej strave takže proteiny mám v inom . Ale ja sa pred raňajkami dosť hýbem, takže potom potrebujem dobiť energiu a tie sacharidy mi tam tak nevadia. Tie sáčkové mi vadia zase zložením. Snažím sa jesť čo najmenej ,,spracované,, potraviny doplnené o rôzne glukozovo fruktozové sirupy a ečka. Ale výber je veľký, myslím, že každý si nájde, čo mu vyhovuje
@kvetinka75 chápem, tiež by som nikomu takú v sáčku neporadila, ale tiež by som nikomu neporadila agave sirup lebo ten má ako sladidlo fruktozu a ta je veľmi nezdrava, je nezdravsia než glukozo fruktozovy sirup.
.If you must add extra sweetness to your diet, agave nectar is likely not the way to go. Several natural sweeteners — including stevia, erythritol, and xylitol — are much healthier choices. In fact, agave nectar may be the least healthy sweetener in the world, making regular sugar look healthy in comparison
Napríklad... Ale o tom tu reč nebola no, ja som Len písala ako z takej kaše spraviť jedlu kašu lebo co som videla ako tu odporúčajú nominal kašu na zaliatie vodou tak to sú takmer pomyje..
Nominal