Poraďte mi, čo zdravé si môžem dať na večeru. Nie niečo náročné a nech je to aj chutné. Už dlhšie sa snažím zdravo stravovať, v priebehu dňa je to v pohode, ale ako príde večer, je to zlé. V minulosti som mala rada zeleninový šalát a k tomu napr. mäso, ale po poslednom pôrode s tým mám viac ako problém. A tak sa cez deň stravujem takmer ukážkovo a potom príde večer a všetko je preč.
tuniakovy salat - uvarit ryzu, kupit tuniaka - ja mam najradsej ked je uz s nejakym hraskom kukurickou fazulkou a potom to vsetko spolu zmiesat 🙂 vyborne, jednoduche a lahke
šaláty a šaláty, tých je predsa toľko druhov...niečo ti sadnúť musí 🙂 ale inak napr. aj nejaké zeleninové polievky, príp. rôzne druhy zapekanej zeleniny ako radia baby vyššie 🙂
@tyelde Zeleninové polievky proste nemusím, už od malého malička, resp. od kedy si pamätám, nemala som ich rada, viem, že šalátov je veľa druhov. Mala som obdobie, kedy som fičala len na šalátoch, asi som sa ich prejedla, nemám problém si ho občas dať, ale nie tak často, ako kedysi. V podstate som mávala večere "ťažké", nie vhodné na chudnutie, keď som mala "fázu chudnutia", šaláty a zelenina na rôzne spôsoby (ale v surovom stave) mi chutila, po poslednom pôrode im neviem prísť na chuť, resp. som po nich stále hladná. Možno je to spôsobené aj tým, že ešte stále kojím, ale možno je to len výhovorka. Preto chcem nejaké iné alternatívy, rady............... 🙂
kuracie masko len tak na panvici opecene, okorenene a k tomu zaparena, alebo len prevreta brokolica 🙂
@rakywanda
@katuliena82 Vďaka za nápad. 🙂
ja som teraz pocitila este hlad a uz som nechcela nic take papat tak som si ocistila mrkvu a tu chrumem 🙂
Ja zbožňujem grilovanú zeleninu -baklažán, cukina, paprika, červená cibuľa, k tomu šampiňóny, všetko nakrájať na plátky, posypať grilovacím korením na zeleninu, alebo iným obľúbeným korením, pokvapkať olivovým olejom a šup do rúry. K tomu komu čo chutí - kúsok ryby, tuniaka, mäsa na prírodno, prípadne pridať zemiak.
@timea7 grilovana zeleninka je velmi dobra, aj ja ju mam rada 🙂a hlavne ze je to aj zdrave a chutne
Pecena cvikla s fetou a tekvicovymi semiackami,poliete tekvicovym olejom 🙂.
cviklu som nikdy nemala rada ale pecena je uzasna,treba vyskusat. inak ako ten recept od @zdenocka mozes cviklu nahradit mixom mrkva,zeler,petrzlen,babaty......
maso k salatu nahrad mozarelou alebo grilovanym syrom
uz tu spominana omeleta s hocicim
dusene sampinony, strucik cesnaku, zaliat smotanou na varenie a posypat parmezanom
salat-uvareny zelerer na kocky, jablcko na kocky, syr na kocky a zaliat ochutenou kyslou smotanou-horcica,med,korenie,sol
vareny karfiol a brokolica na ruzicky, do pekaca medzi to povtlacat lososa,ochutit a zaliat smotanou s vajickami a syrom zapiect
internet je plny receptov
@priora co si dala do tej omelety??
@monicm uvariť brokolicu do polomäkka, dať zapiecť do rúry na 10 min so syrom a maslom.