Zdravá tortička pre ročné bábo

andreasiskova3
25. apr 2015

Ahojte, chcela by som nejaké typy na zdravú tortičku. O mesiac budú mať moje dievčatá 1 rôčik a chcela by som im urobiť také malé tortičky, ktoré by mohli spapať ako olovrant, preto nechcem, aby to bolo moc sladké. Cukor nejedia, len občas dostanú piškótu, moc sladké mi ani nezjedia. Nemusí to byť typická torta - piškotove cesto a plnka, ak by ste mali aj iné nápady sem s nimi. Ďakujem.

siska53
25. apr 2015

@andreasiskova3 no ja som spravila prave taku klasiku obom detom piskotove cesto (da sa aj zo zdravsej muky- spaldova,psenova), cukru davam vzdy menej a mozes dat xylitol-ten neskodi zubkom. A plnku som dala tvarohovu. Na vrch sice cokoladova poleva ozdobena lentilkami,ale ten vrch nedostali.
Uprimne? Maly z torty zjedol len kusok a mala oslavu prespala a doma zjedla tiez len par hltov.
Torta bola viac pre navstevu -,nas dospelych ako pre ne. Im sa len ta sviecka pacila.
Aj teraz ked su starsi,zjedia vzdy len trochu,viac ide o ten efekt -,vyzdoba a hlavne svetielka-zapalene sviecky.

ivanapetrasova
25. apr 2015

My sme mali normalnu tortu pre nas dospelych a pre drobca som spravila do misticky struhane jablka prekladane piskotami, ked je to v chladnicke, da sa to aj vyklopit potomv. Na vrch sviecka a vsetci sme boli spokojny. Maly spapal celu svoju "tortu" 🙂

andreasiskova3
autor
25. apr 2015

@siska53 babka im bude robiť veľkú tortu - klasiku, len som chcela ešte také len pre ne, oslava bude keď sa zobudia poobede po 16:00 tak to by som im chcela dať ako olovrant a vyzeralo by to hneď aj ako tortička pre každú, len neviem ako by som to spravila a z čoho vlastne. Z tej veľkej som si istá že by nejedli, len by ochutnali, tak aby sa aj napapali a aby som im počas oslavy nemusela chystať papať.

maslenka47
25. apr 2015

@andreasiskova3 https://www.google.sk/search?q=ovocne+kytice ; skus nieco taketo, urcite zvladnes vyrobit aj doma. Ingrediencie si mozes zvolit podla chuti/vhodnosti 🙂

siska53
25. apr 2015

@andreasiskova3 my sme tak pri malom spravili,ze az po zobudeni..a zbtorty to mal mat ako olovrant. Piskotove cesto a ten tvaroh-tvarohova plnka. No tym,ze tvarph jedol prvykrat,tak ho spapal len trochu.
Ale zo sviecky bol nadseny. Mala cez obed bola hore,cize obed si spapala,ale nasledne zaspala.. Tak sme jej sviecku zopakovali doma.
Moja skusenost je taka,ze viac sa im paci ta sviecka ako torta samotna.
Mozno skor potom nejaky jogurt navrstvit a piskotami a bananom.

moni73
25. apr 2015

ja som robila do zapekacej misticky torticku ala ryzovy nakyp 🙂

andreasiskova3
autor
25. apr 2015

Noo, tie piskotky s jogurtom alebo ten ryzovy nakyp by bol fajn. Tak niečo takéto vymyslím 😀

zabina27
25. apr 2015

@andreasiskova3 ja chcem robit asi jablkovu - struhane jablka so zlatym klasom uvarit na puding a striedavo s piskotami navrstvit do formy, uvidim, ci to maly bude chciet, zatial jablkovy puding ma rad, ale robim mu ho s trochou medu, tortu asi trochu osladim aj pre ostatnych, vrch prizdobim nejako, nech je to pekne 🙂 alebo este som rozmyslala aj nad tortou z kyslej smotany, ovocia a piskot, ale ta jablkova sa mi zda lepsia pre maleho