Ahojte, videla som rôzne zahraničné videá o tom, ako ľudia zdobia medovníky alebo linecké kolieska bielou čokoládou namiesto bielkovej polevy. Samozrejme som sa však nedopátrala k postupu, resp. pomeru a jediný návod, ktorý som našla kázal pridať do bielej čokolády kopu práškového cukru, aby zhustla. Biela čokoláda je pritom sama o sebe extrémne sladká, tak si to radšej ani nechcem predstaviť.
Poradíte mi prosím, ako zdobiť s bielou čokoládou, aby to stuhlo? Treba ju zmiešať s cerou, smotanou alebo ju len stačí rozpustiť? Ďakujem 😀❤
@papaya1234 a keby sa spravi tak ze sa roztopi v slahackovej smotane ako ked sa robi ganache?
No ja mám bielu čokoládu rada ako polevu, dá sa dať do kornutika a nenáročné zdobenie, ale umelecké kúsky ako s bielkovou polevou to asi nepojde.
Ja rozpustam nad parou a trochu oleja dávam. Ceru som neskúšala, lebo ju nikdy doma nemám. A raz som dala kúsok Hery (nebol olej) a to sa katastrofálne zgrclo.
Ešte by to šlo asi s tou šľahačkovou smotanou namiesto oleja. Ale teda pridať trošku smotany do čokolády nad parou.
@pupavocka101 Ganache je mäkká, keď by si medovníčky naskladala na seba do dózy, bude po celom zdobení.
Čokoládu treba s Cerou a potom do chladničky alebo niekam na chladné miesto a bude fajn, stuhne a bude lesklé . Ja zdobím linecké a aj všelijaké iné s čokoládou, vytváram aj mramorový efekt a všeličo
@papaya1234 s kokosovým olejom by to nešlo? Zvyknem v ňom roztopiť čokoládu a na vrch koláča... Bielu som neskúšala.
@sisska96 Ďakujem, vyskúšam 🙏 používa sa pri bielej nejaký iný pomer? Viem, že pri smotane a čokoláde sa dáva iný pomer pri bielej, mliečnej a tmavej čokoláde, ale pri Cere nemám ani len poňatia
@papaya1234 fuuu stále robím od oka , aby poleva bola trošku hustejšia, nie veľmi riedka
Tiež by ma toto zaujímalo