Ahojte, zbierate penu z vývaru ?
ako kedy
ano
Áno
Ako kedy, vacsinou nie. Ak sa pozabudnem a polievka mi rychlo zovrie a spravi sa vela peny, tak pozbieram z vrchu. Ale vacsinou si davam pozor na to, aby sa varil vyvar pomalicky, vtedy sa pena neurobi.
Ano, ked robim z hovadzieho masa, lebo je jej vela
Robíme len hovädzí a vždy zbierame penu
Ano, aj ked neviem, preco sa to ma vlastne robit, ci tym vyvar neprichadza o chut a ine prospesne latky, ale videla som to robit v roznych kulturach (Maroko, krajiny Juhovychodnej Azie), tak to asi ma nejaky vyznam🤔
ano zbieram - tak ma to babka ucila, moje vyvary su krasne zlatiste cire, manzel ked vari, tak nezbiera - ale myslim si, ze na chuti to velku zmenu nerobi, skor kvoli estetike (aj ked syncek tvrdi, ze najviac mu "chuti" moj, lebo je "priesvitny")
Vacsinou nie. Nemavam zakalenu polievku. Ono ani sa rovnkao pena nerobi pri kazdom vyvare, ale zase ak peni ako keby som tam jar naliala tak to odoberiem :D
Prave ked sa nezbiera pena, tak by mal byt ten vyvar vyraznejsie, ale to tiez sa mi nezda, to zalezi na druhu masa atd, nie na tom ci som zbierala/nezbierala.
@jami33 U nas sa nikdy nezbierala pena a mama a starka boli vychyrene kucharky. Potom mi jeden kamarat z ukrajiny ukazal ako on robi huspeninu a velmi prizvukoval to zbieranie peny koli cirosti. A odvtedy uz zbieram aj ked robim polievku... podla mna sa tym polievka ochudobnuje o urcite zlozky ktore sa z masa vyvarili a teda to nedava zmysel ale nejak sa mi to uz nepaci.
Áno zbierať pena má svojú špecificku horkosť v polievke a kazí ju..aj tá polievka potom nie je taká mútna
Ja dávam maso vždy do vriacej vody, raz to vravel nejaký šéfkuchár v televízii. Odvtedy nemusím zbierať a polievku mám vždy číru.
Keď som varila v klasickom hrnci tsk áno ale už mám ten pomaly a tam netreba, tam len dám suroviny, nastavím a nestarám sa o hovädzí vývar 12hodin 😅
Ďakujem za dobré rady 👍
Inak ja som hádam tak fakt dobrý poctivý niekoľko hodín varený vývar mala ešte ako dieťa keď ho rodičia verili 🙂