Ahojte. Chcem sa opytat, ci ste skusali zavarit nastruhany patizon - len tak bez nalevu - podarilo sa a vydrzalo aspon do jari v komore (mimo chladnicky)? Robila som tak jablka (ano viem to neni to iste ako patizon). Mame ho tento rok viac a kedze nam chuti patizonovy privarok tak by som si chcela “usetrit” aj na zimu, len neviem ci bez nalevu ten patizon vydrzi po zasterilizovani (asi 85 stupnov na 30 minut). Dakujem
@janababana daj za lyzicku soli na vrch a malo by vydrzat 🙂
@janababana patizon, na rozdiell od jabĺk neobsahuje kyseliny, ktoré pôsobia ako prirodzený konzervant. V domácich podmienkach nemáš šancu vysterizovat to na tak vysokú teplotu aby to vydržalo dlhšie a mimo chladnicky
@janababana ja by som skor zamrazila.
@janababana mne to splesnelo, mozno kebyze viac potlacim, ze by sa vlastne utopil vo vlastnej stave…mohlo by to vydrzat len ja som tak zavarala uz starší velky patizon skus take menšie mladé šťavnatejšie