Zaváranie v umývačke riadu a zaváracom hrnci

cernusik
11. sep 2022

Kočky, poraďte prosím tie, čo máte skúsenosti. Zavarala som v umývačke slivky na teplote 70 stupňov, viac nemám ..lenže niektoré viečka ( väčšina) asi nechytili..nevtiahlo ich, pukajú. Tie čo vtiahlo, tiež mám pocit, že nie je to dobre, lebo keď som skúsila otvoriť, vzduchu vyšlo máličko...tak neviem. Čo stým? Ak by som to dala do akvária jeho hrnca ešte - píše na 90 stupňov na 30 min, nerozvaria sa, nebudú na kašu? ďakujem za radu.

micusa2222
11. sep 2022

@cernusik nikdy nezavárať v umývačke,,musí to byť klasicky v hrnci, aj teplotu si ustriehneš, aj minúty,nerozvaria sa,nebudú na kašu..len si to musíš odsledovať...

cernusik
autor
11. sep 2022

@micusa2222 veď toto..už viem, ale čo teraz s nimi, ako to zachrániť, nech sa a nepokazia a nech nie je z nich kaša

domculik
11. sep 2022

@cernusik No jedine ich dat presterilizovat do hrnca. Ale maksie uz isto budu...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1lucinka123
11. sep 2022

@cernusik v umyvacke som zavarala raz a všetko sa mi pokazilo😭 Treba dat do hrnca na 80stupnov 15 minút a budú dobre

lenka1993
11. sep 2022

Už cca 10 rokov zaváram len v umývačke. Nikdy sa nič nepokazilo.

cernusik
autor
11. sep 2022

@lenka1993 prosím ťa a na akej teplote? Ja mám Max 70 stupňov, program 2,20 min.

cernusik
autor
11. sep 2022

@1lucinka123 na akej teplote si zavarala?

cernusik
autor
11. sep 2022

@1lucinka123 ako to tie baby robia, že si zaváranie v umývačke chvália...joooj, veru neviem..a pritom by sa mi to páčilo, lebo aj poháre už potom čisté,len odložiť 🙂 no nič, asi nechám na starú klasiku

anjelic
11. sep 2022

Ja som sa tiež pýtala začiatkom leta na skúsenosti so zaváranìm v umývačke (zvažovala som vtedy kúpu hrnca na zaváranie-elektrického) a väčšina mi odpovedala s negatívnymi skúsenosťami, len niekoľko malo dobré výsledky. No nakoľko tiež mám umývačku len so 70°C programom a navyše slivky zavárané minulý rok v rúre mi polovica skysla, tak neriskujem a zvolila som hrniec na všetko. Inak čistá práca, nastavím teplotu, čas, nechám v hrnci vychladnúť a šup do pivnice.

asia83
11. sep 2022

@cernusik Žeby zavárať tam, kde sa zavára, nie tam, kde sa umýva riad? Hrniec, vriaca voda, poháre, prikryť a 7 minút nechať variť. Vypnúť a nechať vychladnúť v tom hrnci alebo pod dekou.

domculik
11. sep 2022

@cernusik Ja si myslim ze ti co zavaraju v umyvacke, musia mat vyssie teploty - 90 stupnov a kratsie programy nastavene na to zavaranie. Ja som zatial skusala zavarat iba v hrnci na zavaranie, v obycajnom hrnci a v rure a vysiel mi z toho najlepsie zavaraci hrniec bo pekne si vies odsledovat cas aj teplotu, to je proste istota.

vroni
11. sep 2022

Ja zavaram v umývačke v pohode, nikdy sa mi nič nepokazilo. Teda, až tento rok. Umývačka (nie zo zatvárania, odišla jej pumpa). 🤣 Normálne som na najdlhšom programe zavarala aj kompóty aj leco, nikdy sa nepokazilo nič. O umývačke, ktorá by mala program na 90 stupňov neviem, moja ma 70 a stačí úplne.

lenka1993
11. sep 2022

@cernusik na 65 ale keď umývačka dokončí neotvaram ju 24 hod. Aby to tam pekne vychladlo.

1lucinka123
11. sep 2022

@cernusik na 70stupnov a program má 2apol hodiny. Len mne sa umývačka sama otvorí keď dokončí program a ešte suši tak tam bude asi chyba.