Žienky prosím Vás ja neviem zavárať uhorky ,kadečo zavarím lekváre porobím ale nálev na uhorky máte niektora naozaj overený recept? Lebo keď robím podla receptu na tych nakladačoch tak sú moc kyslé alebo sladké. A potom ako ich sterilizujete . Lebo mne buď zmeknu moc sa prevaria alebo sa pokazia. ďakujem za ochotu , že mi to niektorá vysvetlíte.
Tie nálevy ani ja neviem robiť, ale odkedy som pred pár rokmi objavila fermentované, robím len také. Je to aj oveľa zdravšie a v chlade to pokojne vydrží aj rok. Akurát to chutí skôr ako kvašáky, nie ako tie klasické zavárané...
Ja nerobim nalev,ale davam vsetko rovno do pohara. Kavova lyzicka deka,2PL cukru, 0,5dcl octu a zalejem studenou vodou a sterilizujem max.8minut. uhorky su chrumkave a nikdy sa mi nepokazili.
@majkabr v živote som nepoužila deko, nálev na uhorky sa u nás dedí z mamy na dcéru..liter vody 1/4 k octu,60 g cukru, 40g soľi, 3bobkové listy, 2ks nového korenia, 2ks čierneho korenia, 8ks sladidlá a strerilivovať iba kým nezačne bublať, hneď odstaviť lebo budú mäkké, nikdy sa nič nepokazí
Aj ja davkujem nakladač, cukor a ocot priamo do pohara ako Marca12. Dolejem vodou, zavriem. Nesterilizujem v hrnci ani v rure. Pohare vecer poukladam do prazdnej umyvacky riadu, zapnem na najvyššiu teplotu na dlhy program. Necham ich tam do rana.
Uhorky nestratia farbu, su pevne, chrumkave... Takto sterilizujem aj kompoty. Cukor na lyzice do flias, doliat vodu a šup do umyvacky. Nic sa nekazi.
Darmo, stale plati, ze lenivi ludia su zarukou pokroku....
@majkabr ahoj robim sladkokysly ale teda dávam deko a menej octu a viac cukru a teda poviem ti ze dávam od oka podľa chuti a teda do pohárov dávam cibuľu,mrkvu a kôpor a sterilizujem normálne v hrncoch a teda keď ich chces mať chrumkave po zovretí nechám tak 4 minútky ale teda niekto to v tej necha a prikryté ale ja vytiahnem utrem nechám na 1 - 2 hodiny prikryté. A teda nekazia sa mi a neni sú rozvarené..ale každý robí inak svokra ma zase špeciálny hrniec na zaváranie a ten ked ma 80stupnov vari 20minut ona tak ale všetko sterilizuje či slivky či oharky.
@majkabr My máme radi sladkokyslý nálev, robím podľa návodu na DEKU, ale cukru dám raz toľko, ako píšu. Na spodok do fľaše dám aj strúčik cesnaku, kúsok cibuľky a zopár koliesok mrkvy. My máme radi aj kôpor. Sterlizujem v klasickom hrnci - na spodok dám napr. papierovú kuchynskú utierku v 2 vrstvách, naukladám fľaše, naplním vodu do 2 tretín a po zovretí na miernom ohni nechám cca 5-8 minút. Potom vybrať a prikryť dekou, nech pomaly chladnú.