Ahojte, chcela by som drobcovi zavariť nejaké sezónne ovocie. V decembri bude mať rok tak vtedy už to bohviečo nebude čo sa týka kvality A chute. Preto sa chcem poradiť ako mu zavarit ovocie ( jahody, marhule, ...) keďže tam musí ísť aj cukor. Aký cukor mu tam dať ? Pozerala som trstinovy alebo steviu. Alebo máte niečo osvedčené ? Ďakujem vám.
ja som aj pre deti zavárala tak ako pre dospelých....ale my kompóty až tak moc nemusíme, ale predsa len niečo zavarím...
@malymyis existuje aj zaváranie so soľou, nikdy to nebude úplne sladké ako s cukrom, ale má to svoju chuť, soľ vytiahne z ovocia prirodzenú sladkosť. Mrkni na nete. Nám to vyhovuje.
Malej som všetko zavarala bez cukru so štipkou soli. Len treba sladké ovocie, dobre dozrete. Najlepšie su broskyne, zavárané aj ako kúsky aj rozmixované ako výživa. Marhule boli dost kyslé, ale malej a mne to nevadilo 🙂 Dvojročnej uz dávam aj trochu dzemu robeneho s malým množstvom trstinového cukru.
@malymyis ak chceš zavárať samostatne tak budeš musieť to urobiť normálne ako kompot,alebo lekvár...príp zmiešaj viac druhov ovocia a urob výživu..v zime to bude mňamka..a normálne cukor..