Poprosim Vas o radu viem ze sa da zavarat masko + zeleninka ale mozem k tomu dat aj ryzu ,zemiak alebo cestovinu a potom to cele zasterilizovat? ak ano ako dlho sa to sterilizuje a ako dlho to vydrzi? Dakujem
Ahojky, super ze ste otvorili takuto temu, bo sa nemozem k tomu dopatrat 🙂)))
a to ze to davas rychlo schladit ma aky presne vyznam? (teda myslim ze na nieco to je, len som zvedava: )
karinecko, ked zavaram jedlo s maskom, tak sterilizujem 2 x. Hned po uvareni, po sterilizacii rychlo schladit a za 24 hod. sterilizovat znovu. Takto sterilizujem jedla, ktore varim, ked chodime na dovolenku pre nas dospelych. To ma naucili gazdine, ktore casto takto sterilizuju masko. Je to kvoli bakteriam, ktore sa mozu velmi rychlo sirit v tom masku. Tak by som postupovala aj pri sterilizacii pre drobca. Samozrejme mozes dat cestovinu, ryzu aj zemiak. Len ten zemiak sposobi, ze z toho mas hustu kasu, pretoze sa dost rozvari.
To je moj sposob, mozno sa najdu maminy, ktore maju ine skusenosti a ine postupy 😉