Dobrý deň poradili by ste mi ako zavariť chilli papričky? Nejaký recept postup nato. Ešte som chilli papričky nezvarala idem skúsiť prvý krát. Ďakujem
Ved normalne, ako hocico. Bud sladkokysly, alebo kysly nalev. Mm zavaral na sladkokyslo.
nechces urobit z nich nejaku dobru chilli soosu s palivostou podla pitreby?? To sa potom nemusis s*at s nalevom ale ked sosa zovrie tak ju vriacu nalozis do pohara, zavries viecko a hotovo
Ja som si doma chilli zavaril na sladkokyslo, aj keď popravde su to riadne ohnivaky: Carolina reaper, Scorpion Moruga a podobne chutovky
Aha tu mas najjednoduchsi recept
1 Chilli paprickyc bez stopiek nakrajane na kusy velke 2cm komplet aj so zrnieckami
1x Voda
0.6x ocot (ak mas tak azijsky ryzovy ak nie tak normalnu8%)
0.28x Nahrubo nakrajany cesnak
0,3x biely alkhol ( vodka alebo nieco ovocne, NIE borovicku ani nic hnede)
0.28x Cukor
Troska soli
( Hnotnosti su tu udavane profesionalne v pomeroch vo vztahu k mnozstvu chilli, cize ak mas 1mnozstvo chilli vynasibis napr 0.28x a mas mnozstvo cukru.
1 vagon chilli = o.28 vagonu cukru atd
1kg chilli=o,6 kg octa)
Postup
Zozenies strieborny (ocelovy )hrniec , nie aluminuovy, nie teflon, nie liatina, normalny leskly strieborny
Zacnes ho na sucho hicovat na plne pecky
Ak je rozhicovany tak das chilli kusy , obcas miesas 7 minut na plnom ohni az sa ti sem tam urobia hnede pluzgiere na chilli
vypnes teplotu a este 2 minuty miesas bez ohna
Zahasis vodou , az sa to ukludni pridas vsetko ostatne
Pomixujes ( tycovym) alebo v mixeri
Zmes vylejes naspat do toho isteho ocmudeneho hrnca a varis kym ti nezhustne na pozadovanu konzistenciu
Alkohol uvolni z chilli vynimocne aromaticke latky co sa v nicom inom nerozpustaju a mas uplne bozsku a velmi vynimocnu soosu.
Na YOU TUBE je par dobrých receptov
@martinmmartin ďakujem super vyskúšam
https://recepty.aktuality.sk/recept/7128/jablko...
cili das tolko, kolko znesiete